Meclis Canlı

Büyükşehir Hasta Nakil Ambulansı Sayısını 11’e Çıkardı


19.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık alanında il genelinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında hasta nakil ambulans sayısını 11’e çıkararak filoya katılan son aracı Datça ilçesine tahsis etti.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık alanında başlatmış olduğu ve vatandaşlardan birçok olumlu geri dönüş alan hizmetlerinden biri olan hasta nakil ambulansı hizmeti ile bugüne kadar Muğla genelinde 12 bin 572 vatandaş il içinde, 56 vatandaş da il dışına nakledildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi ambulans sayısını 11’e çıkararak çok talep gelen Datça İlçesi’ne de hasta nakil ambulansı kazandırdı. Uzman ekipler ve donanımlı araçlarla yapılan hasta naklinde yaşlı, yatağa bağımlı, engelli hastalar Muğla Büyükşehir Belediyesi Hasta nakil ambulansları ile evden sağlık kuruluşuna, sağlık kuruluşundan eve nakledilerek sağlık hizmetinden yararlanması sağlanıyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık alanında Türkiye’de ilk olma özelliği gösteren Kısa Mola, Evde Bakım, Hasta ve Engelli Nakil gibi hizmetleri bulunuyor.