Meclis Canlı

Büyükşehir, Haşereyle Mücadeleye Devam Ediyor


01.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarına il genelinde etkin bir şekilde devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaz aylarında yoğun bir şekilde yaptığı sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarına kış aylarında da devam ediyor. Ekipler, larvaların barındığı kanallar, fosseptikler, sulama tankları, sazlıklar gibi yerleri kontrol altında tutarak ilaçlama çalışmaları yapıyor. Bodrum İlçesi Turgutreis Mahallesi Akyarlar mevkiinde ekipler rutin ilaçlama çalışmalarının yanında bölgede bulunan fosseptiklerin açık olan noktalarını köpük ve bezlerle kapatarak sivrisinek ve diğer haşerelerin üreme alanlarının oluşumunun önüne geçiyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, yapılan çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ekiplerimiz halk sağlığının olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçmek, çevre ve ekolojik dengeyi koruma bilinci ile çalışmalarına devam ediyor. Sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmaları kapsamında rutin ilaçlama çalışmalarının yanında ekiplerimiz kapsamlı arazi taramaları yaparak üreme alanlarının tespitini yapıyor. Uyguladığımız yeni yöntem ve kullanılan ulusal normlara uygun ilaçlarla vatandaşlarımıza daha kaliteli, daha sağlıklı hizmet vermek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.”