Meclis Canlı

Büyükşehir Güvenliğine Hizmet İçi Eğitim


17.09.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesine ait hizmet binaları ve tesislerde koruma görevi yapan özel güvenlik personeline hizmet içi eğitim semineri düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı koordinasyonluğunda düzenlenen eğitim semineri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Muğla İli genelinde toplam 30 noktada hizmet veren özel güvenlik personelinin katıldığı eğitim seminerinde Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen ve Özel Güvenlik Şirket yetkilisi Erkan Keskiner tarafından personellere 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun, Personel Davranışları ile Koruma ve Güvenlik Hassasiyeti konularında bilgiler verildi. Eğitimin açılış konuşmasını yapan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı, özel güvenlik personellerinin görevlerinin oldukça zor olduğunu ve bu zor görevde başarılı olmaları için düzenlenen hizmet içi eğitim seminerlerinin çok faydalı olacağına inandığını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Muğla İli genelinde görev yapan 90 özel güvenlik personelimiz ile bir araya gelerek kanun ve yönetmelikler hakkında eğitim semineri düzenledik. Oldukça verimli geçen eğitim seminerinde personelimize halkla ilişkilerde davranış ve iletişimkonuları ile dıştan gelebilecek her türlü tehlike unsurlarını bertaraf edilmesi ve önlenmesi konularında da bilgiler verdik.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, eğitim semineri öncesi İl genelinde görev yapan özel güvenlik görevlileri için düzenlenen kaynaşma kahvaltısına katılarak personelleriyle bir araya geldi. Kaynaşma kahvaltısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın ve Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen de katıldı.