Meclis Canlı

Büyükşehir Güvenli Yollar İçin Çalışmalara Devam Ediyor


05.09.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik ekipleri, il genelinde yatay/düşey işaretleme çalışmalarına devam ediyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelindeki yollarda yürüttüğü yatay ve düşey işaretleme çalışmaları kapsamında, uyarı ve yavaşlatma bantları, yaya geçidi, refüj başı ofset tarama ve yol çizgi uygulamalarının yanı sıra eksik veya deformasyona uğramış trafik tanzim, uyarı levhalarının montajına devam ediyor. Ağustos ayında yapılan çalışmalar kapsamında 94 noktada okul ve yaya geçidi uygulaması, 92,5 kilometrelik yolda çizgi çalışması ve 3 bin 820 adet levha montajı yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Yayaların ve sürücülerin güvenli bir şekilde trafikte seyredebilmeleri için trafik işaretleme çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz Ağustos ayı verilerimize göre Türkiye de trafik işaretlemelerini kendi bünyesinde yapan ve 3 Bin adedin üstüne çıkan sayılı Belediyelerden biriyiz. İlimiz genelinde özellikle yaz aylarında turizm sezonu nedeniyle artan trafik yoğunluğunu da dikkate alarak, güvenli yollar için çalışmalarımız hızla devam ediyor.” dedi.