Meclis Canlı

Büyükşehir güvenli yol çalışmalarına devam ediyor


04.01.2023


Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşların güvenli seyahat etmelerini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler bu kapsamda son olarak Menteşe ilçesi İkizce Mahalle Yoluna otokorkuluk yaptı. Büyükşehir Belediyesi 2016 yılından bu güne sorumluluk alanlarında 161 bin 200 metre otokorkuluk çalışması gerçekleştirdi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşların güvenli yollarda seyahat etmesi için il genelinde sorumluluğu altındaki yollardaki çalışmalarını sürdürüyor. Yol çizgi, sinyalizasyon, bakım onarım çalışmalarının yanı sıra yolların güvenliği için otokorkuluk çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir ekipleri bugüne kadar toplam 161 bin 200 metre uzunluğunda otokorkuluk yaptı.

 

İkizce Yoluna Otokorkuluk

Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu altındaki yollarda keskin viraj, şarampol ve uçurumların bulunduğu yol kenarlarında 'koruyucu' olarak da bilinen çelik bariyer çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında son olarak Menteşe ilçesi İkizce Mahalle yoluna 812 metre uzunluğunda otokorkuluk yapıldı.

 

İl Genelinde 161 Bin Metre Oto korkuluk Yapıldı

Büyükşehir Belediyesi 2016 yılından bu güne kadar sorumluluk alanında bulunan yollarda 27 milyon 410 bin TL yatırımla 161 bin 200 metre otokorkuluk yaptı.  Muğla genelinde 27 Milyon 410 Bin TL yatırımla Gölet yolu, Yılanlı, Denizova, Yerkesik, İkizce, İçmeler Asparan, Osmaniye, Bayır, Söğüt, Taşlıca, Mesudiye, Palamutbükü, Yakaköy, Reşadiye, Faralya, Pınar, Zeytinalanı, Datça İlçesi Yazı-Knidos Mahalle yolları gibi daha birçok bölgede otokorkuluk çalışmaları yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.