Meclis Canlı

Büyükşehir Güvenli ve Modern Yollar İçin Çalışıyor


27.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla ili genelinde bugüne kadar 924 kilometre yol çizgi çalışması ve 6000’in üzerinde trafik levha montajı yaparak sürücüler ve yayalar için yolları daha güvenli hale getirdi. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Muğla ili genelindeki çizgi ve işaretleme çalışmalarında kendi araçlarıyla bugüne kadar 924 kilometre yol çizgi çalışması, 6000’in üzerinde trafik levha montajı, 9 yeni sinyalize kavşak çalışması yaparak sürücüler ve yayalar için yolları daha modern ve güvenilir hale getirdi. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü Ekim ayında faaliyete geçirdiği trafik jet baskı makinesi ile aralık ayı sonuna kadar 1680 adet trafik levha üretimi yaparak kullanıma hazır hale getirdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, trafikte bulunan sürücü, yaya ve yolcuların ortak dili olan trafik işaretlemelerini, doğru ve yerinde kullanmanın trafik güvenliği açısından büyük önem taşıdığını, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla ili genelinde güvenli yollar için çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini söyledi. Alper Kolukısa; “Muğla ili genelinde karayollarına ait yollar hariç bütün yollarda yol çizgi çalışması, trafik levhaları gibi hizmetleri Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak yerine getirmekteyiz. Muğla ili genelinde bugüne kadar 924 km yol çizgi çalışması, 6000 adetin üzerinde levha montajı, 9 yeni sinyalize kavşak ve 144 noktada el uygulama çalışması kapsamında yaya geçit çizgi çalışması yaptık. Ekiplerimiz Muğla ili genelinde trafikte yaya, sürücü ve yolcuların can ve mal güvenliğini sağlamak için trafik işaretleme çalışmalarına hızla devam etmektedir.” dedi.

“Daha Modern, Güvenli Yollarda Seyahat Etmek, Sevdiklerimize Ulaşmak Bütün Vatandaşlarımızın En Doğal Hakkıdır.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da yaz ve kış aylarında turizmle artan nüfusla birlikte trafiğin yoğun olduğunu, trafik işaretleri ve çizgileri ile bütün vatandaşların daha güvenli, modern yollarda seyahat etmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalıştığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, yaz ve kış sezonunda nüfus yoğunluğu bakımından farklılık gösteren ve yurt içinden ve dışından gelen misafirleri ağırlayan bir il. Karayolu ulaşımında Muğla’yı ilk defa ziyaret eden vatandaşlarımız için trafik işaretleri ve yol çizgilerinin büyük önemi var. Aynı yolları her zaman kullanan vatandaşlarımız yolları avucunun içi gibi bilirken ilk defa gelen vatandaşlarımız için trafik işaretleri, yol çizgileri, uyarı levhaları güvenlikleri için büyük önem taşımaktadır. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri en ücra köşedeki yollarımıza kadar trafik levha ve yol çizgi çalışmasını gerçekleştirmek için çalışmaktadır. Daha modern, güvenli yollarda seyahat etmek, sevdiklerimize ulaşmak bütün vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır.” dedi.