Meclis Canlı

Büyükşehir Gündüz Bakımevi öğrencilerinden coşkulu 23 Nisan kutlaması


20.04.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi Emin Eller Gündüz Bakımevi öğrencilerinin 23 Nisan kutlamaları kapsamında hazırladıkları gösteriler izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe Emin Eller Gündüz Bakımevi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlanan 23 Nisan programında, bayramlarını coşkuyla kutladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Başkan Gürün, “Bir Ülkenin Geleceği İyi Yetiştirilmiş Çocuklarla Güven Altında Olur”
Programda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çocukların heyecanını beraber yaşadıklarını belirterek, “102 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurmuş olduğu yeni Cumhuriyeti ve TBMM’nin kuruluşunu çocuklara emanet etmiştir. Dünyada çocuklar için kutlanan tek bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Atamız her şeyde olduğu gibi bir dahi olarak gelecekle ilgili bütün ülkeye ve yaşayanlara bir vizyon ortaya koymuştur. 102 yıl önce emanet edilmiş bir kuruluş ve o zaman Atatürk’ün söylediği sözler hala güncelliğini taşımaktadır. Atamızın gösterdiği hedefte olduğu gibi bir ülkenin geleceği, iyi yetiştirilmiş çocuklara armağan edilmelidir. Bizim en büyük rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Çocuklarımıza Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun ilkelerini, onun söylemleri ve ülke geleceği için inşa ettiği yollardan yürümeyi öğretmemiz gerekiyor. Menteşe’de kurmuş olduğumuz Emin Eller Kreşi, sizlerin gerçekten emin bir şekilde güvenle çocuklarınızı bu genç öğretmenlere emanet etmeniz, güvenmeniz bizim için çok önemliydi. Şimdiye kadar göstermiş olduğunuz güvene layık olmaya çalışıyoruz.  Bu kreşimizden Fethiye’de de var. İlerleyen sürede diğer ilçelerimiz de de açacağız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürün’ün konuşmasının ardından 99 minik öğrenci, dans gösterisi, Vals gösterisi, tiyatro, skeç ve jimnastik gösterileri yaptılar.