Meclis Canlı

Büyükşehir, Gökova Körfezini koruyor


19.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula İlçesi Gökova Mahallesinin bazı bölgelerinde ortaya çıkan atık suların dünyaca ünlü Gökova Körfezi’ne zarar vermemesi için başlattığı kanalizasyon altyapı çalışmalarında sona yaklaştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ula İlçesi Gökova Mahallesinde ortaya çıkan atık suyun turizmin gözde bölgelerinden biri olan Gökova Körfezine zarar vermemesi için alt yapı çalışmaları başlatıldı. Kanalizasyon hattı bulunmayan mevkilerde başlatılan paket terfi istasyonu,  kanalizasyon hattı, terfi hattı ve 18 adet kanalizasyon bacası yapımında sona yaklaşıldı.

BORULAMA İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Bölgede kanalizasyon hattının yanında, terfi hattı, 1 adet paket terfi istasyonu ve 18 adet kanalizasyon bacası yapım çalışmalarının kapsadığı çalışmada borulama çalışmaları tamamlandı. Hatların yapım işlemlerinin ardından terfi merkezi inşaatının da tamamlanmasıyla kanalizasyon hatları Gökova Mahallesine hizmet vermeye başlayacak.

ÇALIŞMALARIN AĞUSTOS AYI İÇERİSİNDE BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR

Gökova Mahallesi ilave kanalizasyon projesi ile doğa harikası olan Körfezin korunması için önemli bir yatırım olduğunun altını çizen Ülgen, “Ula ilçesi Gökova Mahallesi ilave kanalizasyon projesinde 10 Ocak 2018 tarihinde yüklenici firma ile sözleşme imzalandı ve işin yer teslimi 19 Ocak 2018 tarihinde yapıldı. Yüklenici firma tarafından birçok iş makinesi ve personelle birlikte yoğun bir şekilde devam eden çalışmaların Ağustos ayı içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından Körfezin temiz tutulması ve korunması için önemli bir yatırımı hayata geçirmiş olacağız” dedi.

“BAŞKANIMIZ KANALİZASYON SORUNUNUN HEMEN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYOR”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün kanalizasyon sorunu yaşayan mahallelerin sorunlarının bir önce çözüme kavuşturulması talimatıyla hareket ettiklerini belirten Ülgen, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün, Gökova Mahallesi’nin kanalizasyon sorununun bir an önce çözülmesi için talimat verdi. Başkanımız gerekirse projenin tamamlanma süresine bakılmaksızın kanalizasyon çalışmalarının planlanan tarihten daha önce bitirilmesi ve vatandaşlarımızın bir an önce kanalizasyon altyapısına kavuşmasını istiyor. Başkanımızın kanalizasyon altyapısına verdiği önemi dikkate alarak çalışmaların erken bitmesi için yüklenici firma ve biz elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.