Mugla Logo
TR
|
EN

Gürültü

Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, Dalaman, Datça, Kavaklıdere, Köyceğiz, Menteşe, Seydikemer, Ula ve Yatağan ilçelerinde, çevresel gürültü denetimleri kapsamında yetkili kurum olarak görev yapmaktayız.

Eğlence yerleri, işletmeler ve benzeri kaynaklardan kaynaklanan çevresel gürültüye ilişkin şikâyetlerinizi, 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren 444 48 01 Çağrı Merkezimiz üzerinden bize iletebilirsiniz.

Gelen başvurular, ilgili birimlerimizce kayıt altına alınarak değerlendirilmekte ve gerekli denetimler yapılmaktadır.

📞 444 48 01 – Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Büyükşehir, Fethiye Otogarını Baştan Sona Yeniliyor


17.11.2025

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni uzun bir hukuk mücadelesinden sonra devralarak daha kaliteli hizmet sunabilmek için başlattığı yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde devraldığı günden bu yana birçok birimin koordinasyonuyla altyapıdan çevre düzenlemesine, güvenlikten yolcu konforuna kadar pek çok alanda önemli iyileştirmeler gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin koordineli çalışmalarıyla Fethiye Şehirlerarası Otobüs Terminali, hem yolcular hem de terminal esnafı için daha güvenli ve konforlu bir yapıya doğru hızla dönüşüyor.

Altyapı ve Güvenlik Yenilendi

Terminalde internet, kamera ve elektrik hatlarında büyük ölçüde yenileme yapıldı. İnternet ve kamera altyapısı tamamen elden geçirilirken, yaklaşık 36 adet güvenlik kamerasının montajı tamamlandı. Güvenlik ofisine canlı izleme monitörü yerleştirildi ve terminal giriş çıkışlarında bariyer sistemleri yenilendi.

Turnike alanı tel örgüyle kapatılarak güvenli hale getirildi, açıkta bulunan elektrik kabloları beton ve pano içerisine alınarak riskler ortadan kaldırıldı. Terminaldeki bazı noktalarda kırık mazgallar yenilendi, X-Ray alanında düzenleme yapılarak beton zemin seramikle kaplandı. Güvenlik personeli eğitimlerinin ardından personelin sertifikalandırma süreci başlatıldı.

Kapsamlı Yapısal ve Çevresel Düzenlemeler Yapıldı

Ekiplerin koordineli çalışmasıyla terminal genelinde çok sayıda yapısal düzenleme yapıldı. Peron sayısı 9’dan 13’e çıkarıldı, bozuk kaldırımlar yenilendi, kilit parke döşemeleri gerçekleştirildi. Terminal otoparkında yaya yolu çizgileri, yönlendirme levhaları ve acil toplanma alanı işaretlemeleri yapıldı.

Depolama alanında bozuk zeminler iş makineleriyle iyileştirildi; terminal içindeki kırık ve çamurlu bölgeler doldurularak düzenlendi.

Yolcu Konforu İçin Yeni Düzenlemeler

Yolcu bekleme salonu, mescit ve bebek bakım odasında tamirat ve boya çalışmaları tamamlandı; klima montajları yapılarak bu alanlar modern bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca yeşil alan planlaması yapılarak peyzaj çalışmaları tamamlandı.

Terminal Daha Modern, Güvenli ve Konforlu Bir Yapıya Kavuşuyor

Terminalde kesintisiz şekilde devam eden yenileme çalışmaları sayesinde hem işletme verimliliği arttı hem de yolcu ve terminal esnafının kullanım koşulları iyileştirildi.

Başkan Özdemir: “Yenileme Çalışmalarımız Devam Ediyor”

Ulaşım Dairesi Başkanı Süleyman Özdemir, Terminalde Yürütülen Çalışmalara ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Fethiye Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni devraldıktan sonra, Daire Başkanlığımız koordinesinde diğer birimlerimizle birlikte kapsamlı bir tadilat sürecini başlattık.

Kısa sürede bebek bakım odası, yolcu bekleme salonu ve X-Ray güvenlik sistemi gibi temel eksikleri tamamladık. Giriş ve çıkışları tek noktadan kontrol edilen bir yapıya dönüştürerek güvenlik seviyesini önemli ölçüde yükselttik. Ayrıca terminalin T1 yetki belgesini alarak tüm yasal gereklilikleri yerine getirdik.

Fethiye Terminalimizi hem görsel hem işlevsel olarak çok daha nitelikli bir yapıya kavuşturmayı hedefliyoruz. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın talimatları doğrultusunda yenileme çalışmalarımız devam ediyor.”

Başkan Aras: “Fethiye’de Halkımızın Yaşam Kalitesini Yükseltmeye Devam Edeceğiz”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Fethiye, Muğla’mızın önemli turizm merkezlerinden biri. Bu nedenle terminalimizin hem yolculara hem esnafa güven veren, konforlu ve çağın ihtiyaçlarına yanıt veren bir yapıya kavuşması bizim için büyük önem taşıyor.

Terminali devraldıktan sonra başlattığımız çalışmalar, yalnızca fiziki bir yenileme değil; aynı zamanda vatandaşlarımızın kent içi ve şehirlerarası ulaşımda kendini güvende hissettiği, rahatça hizmet alabildiği bir ortamı oluşturma çabasıdır.

Fethiye’nin dinamizmine yakışan, modern, düzenli ve herkes için erişilebilir bir terminali kısa sürede ortaya çıkaracağız. Muğla’mızın her köşesinde olduğu gibi Fethiye’de de halkımızın yaşam kalitesini yükseltmeye devam edeceğiz.” dedi.