Meclis Canlı

Büyükşehir, Evde Bakım ve Hasta Nakil Ambulansı hizmeti ile takdir topluyor


15.04.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi, evde bakım ve hasta nakil ambulansı hizmetleri ile desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların yanında oluyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar 12 bin 642 hastaya 48 bin 598 defa nakil hizmeti verirken, 17 bin 308 hastaya da 208 bin 752 kez tıbbi müdahale hizmeti verdi.

 

Sağlık alanında Muğla’ya birçok yenilik kazandıran ve vatandaşların yüzünü güldüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaş odaklı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi evde bakım ve hasta nakil ambulansı hizmetleri ile desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor.

 

48 Bin 598 defa hasta nakil hizmeti gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesi hasta nakil ambulansı hizmeti ile yaşlı, yatağa bağımlı ve engelli vatandaşların evden sağlık kuruluşlarına, sağlık kuruluşlarından eve nakillerini sağlıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi hizmete başladığı günden itibaren bugüne kadar 12 bin 642 hastanın 48 bin 598 defa naklini gerçekleştirdi.

 


208 bin 752 tıbbi müdahale gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesi evde bakım hizmetleri ile vatandaşların kapısını çalıyor. Evde Bakım hizmetleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi uzman ekipleri tarafından ihtiyaç duyan vatandaşlara pansuman, yatak yarası bakımı, serum takılması, enjeksiyon, sonda takılması, şeker-tansiyon ölçümü gibi hizmetler veriyor. Ayrıca ekipler talep doğrultusunda saç-sakal tıraşı, vücut bakımı ve banyo gibi hizmetlerle vatandaşların yanında oluyor. Evde Bakım hizmetleri kapsamında bünyesine doktor ve psikolog dâhil ederek hizmet kapasitesini genişleten Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 17 bin 308 hastaya 208 bin 752 tıbbi müdahale gerçekleştirdi. Ekipler ayrıca 3 bin 207 kişiye 59 bin 17 defa genel bakım hizmeti verdi.