Meclis Canlı

Büyükşehir, Evde Bakım Hizmetleriyle Yüzleri Güldürüyor


06.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sürdürdüğü evde bakım hizmetleriyle vatandaşların yüzünü güldürüyor. Sağlık ekipleri bugüne kadar toplam 6 bin 375 haneyi ziyaret ederek 22 bin 479 tıbbi müdahalede bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, sağlık alanında profesyonel ekiplerle vatandaşlara evde bakım, hasta nakli gibi sosyal hizmetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen evde bakım hizmetleri Aralık ayı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı ilçelerdeki birimlerde görev yapan personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda sağlık ekiplerinin aralık ayı içerisinde 281 haneyi ziyaret ederek 3 bin 392 tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, sosyal belediyecilik anlayışıyla 2014 yılı Ağustos ayında başlatılan evde bakım hizmetleriyle çok sayıda ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşa ulaşıldığını söyledi. Hacı Koç; “İl genelinde altı hizmet noktasından yürüttüğümüz evde bakım hizmetleriyle personelimizin de özverili çalışması sonucu bugüne kadar toplam 6 bin 375 haneyi ziyaret ettik ve 22 bin 479 tıbbi müdahale sayısına ulaştık. Sağlık ekiplerimiz ayrıca 3 bin 12 vatandaşımızı ambulans ve araçlarla ilgili sağlık kuruluşlarına naklini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza sağlık ve sosyal alanlarda en iyi şekilde hizmet vermek için projeler üretmeye ve çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” dedi.



“Büyükşehir Sağlık Ekiplerimizle Evlerinize Misafir Oluyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla ili genelinde evde bakım hizmetleri ile birçok vatandaşın evine misafir olduklarını, vatandaşların bu hizmetten memnuniyetinin kendileri için moral olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla ilimizde kısa bir sürede teşkilatlanmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz her alanda vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Evde Bakım hizmetimizle yaşlı, engelli, yatakta tedavi gören vatandaşlarımızın evlerine uzman ekiplerimizle misafir oluyoruz. Vatandaşlarımızdan olumlu geri dönüşümler aldığımız ve büyük destek alan bu hizmetimizde ziyaret ettiğimiz aileler Büyükşehir personelini aile bireyleri olarak görmeye ve sahip çıkmaya başladı. Bu hizmeti Muğla ili genelinde başarıyla yürüten sağlık ekiplerimize teşekkür ediyor, vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum.” dedi.