Meclis Canlı

Büyükşehir Evde Bakım Hizmetleri Aylık Değerlendirme Toplantısı Yapıldı


17.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, evde bakım hizmetleri aylık durum değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, sağlık ekiplerinin 36 bin 368 tıbbi müdahale sayısına ulaştığı belirtildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen evde bakım hizmetleri aylık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına ilçelerdeki birimlerde görev yapan doktor, hemşire, sağlık memuru, sosyal hizmet uzmanı ve diğer görevliler katıldı. Düzenlenen toplantıda sağlık ekiplerinin bugüne kadar il genelinde toplam 7 bin 505 haneyi ziyaret ederek 36 bin 368 tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi. Evde bakım hizmetleri aylık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına katılan personele, Sağlık İl Müdürlüğü’nden Dr. Hasan Akpınar tarafından anne ve çocuk sağlığı ile “Hoş Geldin Bebek” projesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, 2014 yılı Ağustos ayında başladıkları evde bakım hizmetleri ile çok sayıda ihtiyaç sahibi, engelli, bakıma muhtaç ve yaşlı vatandaşlara ulaştıklarını söyledi. Koç; “Her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz evde bakım hizmetleri durum değerlendirme ve bilgilendirme toplantılarımızda personelimiz ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyor ve her ay farklı konularda uzmanlar tarafından bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Sağlık ekiplerimiz Muğla ili genelinde bugüne kadar 7 bin 505 haneyi ziyaret ederek 36 bin 368 tıbbi müdahalede bulundular. Özveriyle çalışan ekiplerimiz, 4 bin 476 hasta nakil ile 8 bin 29 genel bakım hizmeti verdi. Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık ve sosyal alanda sürdürdüğümüz hizmetlerimiz artarak devam edecek.” dedi.