Meclis Canlı

Büyükşehir Evde Bakım Hizmetiyle Misafir Oluyor


21.12.2017

Sosyal belediyecilik anlamında projelerini hayata geçirerek bir çok ilke imza atan Muğla Büyükşehir Belediyesi, sağlık alanında verdiği hizmetlerle vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Sosyal belediyecilik ve rutin hizmetlerin yanı sıra sağlık alanında da bir çok projeyi hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi bu alanda yaptığı hizmetlerle örnek teşkil ediyor.

Belediyenin sağlık alanındaki en önemli hizmetlerinden biri ise “Evde Bakım Hizmeti”.

100 Bin Tıbbi Müdahale

Belediyenin deneyimli personeli, rutin ziyaretler ve ihtiyaç duyulması anında hastaların evlerine gidiyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinde pansuman, yatak yarası bakımı, serum takılması, enjeksiyon, sonda takılması, şeker-tansiyon ölçümü gibi hizmetleri veriliyor. Ekipler, talepler doğrultusunda saç-sakal tıraşı, vücut bakımı ve banyo gibi hizmeti de veriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında başlattığı evde bakım hizmeti kapsamında bu güne kadar 12 bin 250 haneyi ziyaret etti. Bu evlerde 100 bin 353 tıbbi müdahalede bulunan ekipler, 25 bin 425 de genel bakım yaptı.

Engelliye ve hastaya ücretsiz nakil

Belediyenin sağlık alanında ki önemli hizmetlerinden biri ise nakil işlemleri. İhtiyaç duyulması halinde belediye hasta vatandaşı evinden alarak ilgili sağlık kurumuna götürüyor. Oradaki işlemlerinin takibini de yapan ekipler, işlemlerin tamamlanmasından sonra hastayı tekrar evine getiriyor. Bu güne kadar nakli gerçekleştirilen hasta sayısı ise 14 bin 155.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin vermiş olduğu Evde Bakım Hizmeti vatandaşlardan ilgi ve destek görürken, hizmetten faydalanan vatandaşlarda büyük memnuniyet duyuyor.