Meclis Canlı

Büyükşehir Engelli Çocuklarla Spor Etkinlikleri Milas'ta Başladı


09.02.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı'nın engelli çocuklara yönelik çeşitli branşlarda düzenlediği spor eğitimleri Milas ilçesinde de verilmeye başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı, Milas ilçesindeki zihinsel engelli ve özel sporculara uzman antrenörler eşliğinde haftanın 5 günü çeşitli branşlarda spor eğitimleri düzenliyor. Pazartesi ve Cuma günleri 09.00-11.00 saatleri arasında Milas Önal Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinden gelen öğrencilerle Milas Şehir Stadyumunda antrenmanlar yapılırken Salı ve Perşembe günleri sabah grubu çalışmaları Milas Gökkuşağı Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile, öğleden sonraki çalışmalarda Otizm Grubu öğrencileri ile Milas Karate Salonunda yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan yaptığı açıklamada, engelli çocukların spor eğitimleri ile fiziksel gelişimlerini sağlamak ve sosyalleşmelerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. İnan; “Engelli vatandaşlarımızın tüm sosyal aktivitelerden herkes gibi eşit bir şekilde yararlanabilmesi gerekiyor. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak engelli çocuklarımızın arkadaşları ile birlikte spor yapabildikleri, sosyalleşip geliştikleri etkinlikler düzenliyor ve bu etkinlikleri yaygınlaştırarak yapmaya devam ediyoruz.” dedi.