Meclis Canlı

Büyükşehir Ekipleri Tatbikata Katıldı


16.11.2017

Muğla, Aydın ve Denizli illerinin afet ve olağandışı durumlara hazırlıklı bulunması amacıyla yapılan ortak tatbikata Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık ve itfaiye ekipleri de katıldı.

Muğla, Aydın ve Denizli’nin afet ve olağandışı durumlara hazırlıklı bulunması amacıyla düzenlenen ortak tatbikat Milas’ta gerçekleştirildi. Yeniköy Kemerköy Termik Santralinde yapılan tatbikatta meydana gelecek 6,5 şiddetindeki depremde yıkılan binalarda yangın çıkması, fueloil tankının çatlaması sonucu etrafa kimyasal madde sızıntısı olması ile  harekete geçecek olan ekiplerin;  yangının söndürülmesi, yıkık binalardaki yaralıların olay yerinden tahliyesi ve hastaneye nakilleri senaryosu icra edildi.

Acil ve Afet Durum Planı Uygulama Tatbikatına; Muğla, Denizli ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğü UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri), 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon Ekipleri, , Milas Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Alay Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü,  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Kızılay ekipleri ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve sağlık ekipleri katıldı.

Kurum-kuruluşlar arası koordinasyon ve işbirliğinin arttırılması amacıyla düzenlenen tatbikatlarda, afet ve olağandışı durumlarda araç gereçler ile birlikte ekiplerin erken ve etkin müdahale ile olası kayıpların ve etkinin azaltılması hedefleniyor.

Verimli bir şekilde geçen ve nefes kesen sahnelerin yaşandığı tatbikata katılan Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra yapılacak tatbikat ve çalışmalara destek vermeye, katılım sağlamaya devam edecek.