Büyükşehir ekipleri mahsur kalan hayvanları kurtardı

12.01.2022

Menteşe ilçesinde yaşanan yağışlar nedeniyle oluşan su taşkınlarında Büyükşehir Belediyesine bağlı MUSKİ ve İtfaiye ekipleri, Karbağlar Yaylası doğal gölleme alanında mahsur kalan toplam 11 büyükbaş, 124 küçükbaş, 20 tavuk ve 2 yavru köpeği ahırdan kurtararak güvenli alanlara taşıdı.

Muğla’da son günlerdeki şiddetli sağanak yağışlar il genelinde etkisini gösterdi.

Menteşe ilçesinde şiddetli yağan yağmur nedeniyle Karabağlar yaylasında 2 ahırı su bastı. Karabağlar Yaylası Allan Kavağı mevkiinde oturan Hüseyin Ölmez ve Kireç Sanayi arkası Çayır mevkiinde hayvanları bulunan Sedat Ünveren 444 48 01 Çağrı Merkezini arayarak hayvanların su altında kaldığını söylediler. İhbar üzerine olay yerine giden Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü 2. Bölge ve itfaiye ekipleri, kepçe ve traktör yardımıyla ahırlara ulaştılar.

Ahırlarda mahsur kalan 11 büyükbaş, 124 küçükbaş, 20 tavuk ve 2 yavru köpek, ekipler tarafından bölgede bulunan güvenli alana taşındı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmalarıyla hayata tutunan hayvanların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.