Büyükşehir ekipleri karla mücadele için Burdur sınırında

18.01.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 1345 km yolda karla mücadele çalışması yaparak yolları ulaşıma açtı.

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle yoğun kar yağışının yaşandığı ilçelerde karla mücadele çalışmaları ara vermeden devam ediyor. Muğla’nın Seydikemer ve Kavaklıdere ilçelerinde devam eden kar yağışı nedeni ile kapanan yollara Büyükşehir Belediyesi ekipleri anında müdahale ederek yolları ulaşıma açıyor. 1345 km yolda kar mücadelesi veren ekipler bu çalışmalarda 550 ton tuz ve 6 ton solüsyon kullandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler Burdur İl Özel idaresi ile yürüttükleri ortak çalışma ile Seydikemer İlçesi, Söğütlüdere Mahallesi’nden Burdur İl Sınırına kadar olan 15 km lik yol hattında 1 Greyder, 1 Kepçe, 1 Kamyon, 3 İşçi ve 2 operatör ile yoğun kar nedeniyle kapanan yolların açılması çalışmalarında görev aldı. Yapılan çalışmada 45 ton tuz karışımı kullanıldı. Ayrıca Kavaklıdere merkez, Ortaköy, Nebiler, Kadıköy, Salkım, Çayboyu, Menteşe İlçesi’nde de Yılanlı, Kozağaç, Dağpınar, Kuyucak, Karacaören yollarında da karla mücadele çalışması yapıldı.