Meclis Canlı

Büyükşehir Ekipleri Deprem Bölgesi İçin Yola Çıktı


06.02.2023


Muğla Büyükşehir Belediyesi merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen deprem sonrası 20 personel, iki tam donanımlı sismik arama kurtarma görüntüleme cihazı olan AKS ve iaşe araçlarını deprem bölgesine gönderdi.

 

6 Şubat 2023 sabaha karşı 04.17 sıralarında merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olarak meydana gelen ve 10 ilde hissedilen deprem sonrası Büyükşehir Belediyesi ekipleri destek için deprem bölgesine hareket etti. Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Mersin’de ve daha birçok ilde hissedilen ve birçok binanın yıkıldığı deprem sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesi 20 personel, iki tam donanımlı sismik arama kurtarma görüntüleme cihazı olan AKS ve iaşe araçlarını deprem bölgesi için yola çıkardı. Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca ilk etapta bölgede çalışmalarını sürdüren arama kurtarma ekipleri için teknik malzeme gönderildi.

 

Deprem konusunda tecrübeli ve donanımlı olan ekipleri ile kısa sürede afet bölgesine ulaşmayı hedefleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere gerekli desteği sağlamaya devam edecek.