Meclis Canlı

Büyükşehir Ekipleri Çadır Kentlerin Su İhtiyaçlarını Karşılıyor


08.03.2023


Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri deprem bölgesi Malatya’da kurulan çadır kentlere ve yemekhanelere içme suyu taşıyarak vatandaşların su ihtiyacını karşılıyor. Ekipler ayrıca depremzedeler için yurt dışından gelen yüzlerce çadırın kurulumunu gerçekleştirirken gıda ve giyim yardımlarına da devam ediyor.

 

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerinde yaşanan iki depremin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri çeşitli ekip ve ekipmanlarıyla bölgeye giderek birçok farklı alanda müdahalelerde bulundu.

 

Ekipler depremin ilk gününden itibaren çalışmalarını sürdürürken bölgeye giden MUSKİ Genel Müdürlüğü içme suyu, elektrik ve mobil araç bakım ekipleri su tankeri, vidanjör ve kanal açma makineleri ile sahada aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin uzman ekipleri tarafından hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

 

Çadır ve Konteyner Kentlere İçme Suyu Hatları Çekiliyor

 

Çalışmalar kapsamında ekipler tarafından konteyner, çadır kentler, seyyar tuvalet ve duşların su bağlantıları gerçekleştirilirken şehrin alt yapı çalışmalarına da destek veriliyor. Bu kapsamda MUSKİ ekipleri Malatya’da konteyner ve çadır kentlere içme suyu temininin yanı sıra, ağır hasarlı ve yıkım kararı alınan binaların su bağlantılarını da kesiyor. Ekipler aynı zamanda şebeke arızalarına müdahale ederken, çalışmayan kuyuların elektrik arızalarını gidermeye devam ediyor. Susuz bölgelere su tankeri ile su takviyesi yapılırken, vidanjör ve kanal açma hizmetleri de veriliyor. Bunun yanı sıra su bağlantıları bulunmayan çadır kentlerin ve yemekhanelerin suyunu karşılıyor. Ekipler gün boyu çadır kentlere kullanma suyu taşıyor. Ekipler depremzedeler için yurt dışından gelen yüzlerce çadırın kurulumunu da gerçekleştirdi.