Meclis Canlı

Büyükşehir Duyusal Analiz Laboratuvarı’nda Türkiye’nin Zeytin Yağları Değerlendirildi


13.04.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’nın tarımsal alanda en önemli değerlerinden birisi olan zeytin ve zeytinyağı ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 78 Bin TL yatırımı ile Muğla Ticaret Borsası yeni Hizmet Binası’nda hizmete giren Duyusal Analiz Laboratuvarı Sürekli Eğitim Merkezi’nde 11. Ulusal Natural Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması yapıldı.

104 zeytinyağı müracaatının yapıldığı 11. Ulusal Natural Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışmasında farklı bölgelerden 22 jüri heyetinin katılımı ile Türkiye’nin yağları değerlendirildi.

Yarışmada konuşan Muğla Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve yarışmaya katılan tadım uzmanları, böyle bir yeri kendilerine kazandırdıkları ve verdiği büyük destek nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiler.

Başkan Gürün; “Üreten Köylü Milletin Efendisidir sözünü temel alarak Muğla’mızda tarıma yatırım yapıyoruz”

Muğla’da kurulan Duyusal Analiz Laboratuvarıyla birlikte bölge ve ülke için çok pozitif bir alanın yaratıldığını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, şu anda gelinen noktada zeytin ve zeytinyağı hakkında toplumda daha çok farkındalık yaratıldığını ifade etti. Başkan Gürün; “Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizle üreten köylümüzün yanındayız. Ülkemiz ve Muğla’mız için önemli olan ürünlerin desteklenmesi, daha kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler olarak üreticisine de kazandırması için çalışmalar yapıyoruz. Muğlamızda bu ürünlerden biri olan zeytin ve zeytinyağı için 78 Bin TL yatırımla özellikleri ile ülkemizdeki en kapsamlı Duyusal Analiz Laboratuvarı’nı kurduk.  Dünya birincilikleri olan zeytinyağımızı Muğla genelinde tarladan, üretimden, ilaçlamadan, toplamadan ve sıkılmadan muhafazasına kadar ne kadar değerlendirebiliyor ve kaliteli sonuç elde edebiliyoruz. Bütün bu süreçler için ve kalitesiyle bir Dünya markası olan zeytin ve zeytinyağımızı kurduğumuz Duyusal Analiz Laboratuvarı’nda uzman tadımcılar ile değerlendiriyor, ayrıca Muğlamızda uzman tadımcıların yetişmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Tarım ülkemiz için çok çok önemli. Yerel yönetimler olarak sadece yol, su, katı atık tesisleri değil, ilimizde sahip olduğumuz değerler için de yatırım yapıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Üreten Köylü Milletin efendisidir” sözünü temel alıyoruz. Yarışmaya katılan tadım uzmanları ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

20-21 Nisan 2018 tarihinde Gaziantep‘te düzenlenecek törende Muğla’mızda tadılan yağların ödülleri sahiplerini bulacak.