Meclis Canlı

Büyükşehir Düşünce Özgürlüğü’nü Ödüllendirdi


19.06.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Düşünce Özgürlüğü konulu 3.Ulusal Karikatür yarışması düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği, 300 karikatüristin 450 eserle katıldığı Düşünce Özgürlüğü konulu karikatür yarışması dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. 3.Ulusal Karikatür Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ulusal Karikatür Yarışması’nda jüri üyeliklerini, Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Yrd. Doç. Yeditepe Ün. Öğrt. Gör.-Karikatürcü), Şevket Yalaz (Karikatürcü), Sait Munzur (Karikatürcü), A. Kadir Uslu (Karikatürcü), Savaş Ünlü (Mizah Yazarı), Mehmet Selçuk (Karikatürcü-Koordinatör) yaptı. 3. Ulusal Karikatür Yarışması’nda birincisi Ali Şur, ikincisi Emrah Arıkan, üçüncüsü de Fırat Saraç oldu. Ayrıca yarışmanın Turhan Selçuk özel ödülü Ergül Aktaş’a verildi. Yarışmada Musa Gümüş, Cihan Aktaş, Ahmet Öztürk Levent mansiyon ödüllerinin sahibi olurken 18 yaş altı ödülleri de Birsel Berru Erdemir ve Yasemin Güler’e verildi.

3.Ulusal Karikatür Yarışması ödül töreninde konuşan yarışmanın birincisi Ali Şur, ödül alan ve yarışmaya katılan bütün arkadaşları tebrik ettiğini, düşünce özgürlüğü konulu yarışmayı düzenlediği için de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiğini söyledi. Yarışmanın koordinatörü ve jüri üyesi Mehmet Selçuk’da düşüncelerin tam olarak ifade edilemediği, Cumhuriyet çizeri Musa Kart’ın içeride olduğu Türkiye’nin içinde bulunduğu böyle bir ortamda düşünce özgürlüğü konulu karikatür yarışması düzenlemenin önemli olduğunu söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün destekleri için teşekkür etti. Mehmet Selçuk ayrıca bu yarışmanın önümüzdeki yıl uluslararası alanda düzenleneceğinin müjdesini verdi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş düşünmenin, düşünce özgürlüğünün suç olduğu günümüzde düşünce özgürlüğü adı altında karikatür yarışması düzenleyerek farkını ortaya koyan Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti ve yarışmaya katılan bütün yarışmacıları tebrik etti.

“Özgür Düşünceye, Bağımsız Hukuka Her Zamankinden Daha Fazla İhtiyacımız Var.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ülke olarak düşünce ve ifade özgürlüğüne, bağımsız hukuka en fazla ihtiyaç duydukları dönemden geçtiklerini, böyle bir ortamda ulusal anlamda Düşünce Özgürlüğü konulu karikatür yarışması düzenleyerek topluma yön veren sanatçıların, aydınların düşüncelerinin vatandaşlara ulaşmasını amaçladıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Bu yıl ki ulusal karikatür yarışmamızın konusu toplum olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz, en fazla eksikliğini hissettiğimiz Düşünce Özgürlüğü. Topluma yön veren, yeri geldiğinde eleştiren, fikirlerini söyleyen, yazan, çizen sanatçılarımız, aydınlarımız ne yazık ki susturulmaya, toplum kendi içine kapanmaya zorlanıyor. Ülkemizde tutuklu gazeteci, karikatürist sayısı her geçen gün artıyor. Düşünce özgürlüğü ve bu düşüncelerin toplumla paylaşılması bakımından düzenlediğimiz düşünce özgürlüğü konulu ulusal karikatür yarışması önemli. Önümüzdeki yıl uluslararası boyuta taşıyacağımız karikatür yarışması ile yerelden ulusala yansıyabilecek olan değerlerimizi konu başlığı yaparak uluslararası arenaya taşımalıyız. Bu yıl Türkiye genelinden 300 karikatür sanatçısı 450 eseri ile katıldı. Cesaretle düşüncelerini çizgilere yansıtmışlar. Daha çağdaş, daha özgür bir Türkiye için birlik ve beraberlik içerisinde ortak paydada yoldaş olmalı, farklılıklarımızla üzerimize düşen sorumlukları yerine getirerek ülkemizi geleceğe taşımalıyız. Ulusal Karikatür yarışmamıza katılan bütün karikatür sanatçılarına, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.