Büyükşehir Dünya’nın türküleriyle Muğla’dan Sıla’ya ulaştı

14.02.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından düzenlenen Muğla’dan Sıla’ya Dünyanın Türküleri Konseriyle konuklar Azerbaycan’dan Bosna Hersek’e, Sivas’tan Kırım’a ülke ülke şehir şehir dolaşarak türkülerle buluştu.

Dünya Barışı, Birlik, Beraberlik, Dostluk ve Kardeşlik temalarıyla hazırlanan ve Müzik Yönetmenliğini Serkan Yıldız’ın gerçekleştirdiği konser dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

7 Şubat’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Bugün Bize Hoş geldiniz Erenler, Kadifeden Kesesi, Ey güzel Kırım, Azerbaycan Gızıyam, Makhmur Aghjik, Hey Yar Hey Yar, Altın Hızma Mülayim, Gözele Bak Gözele, Ala Göz (Kipriklərin oxdur), Size Selam, Ağlama Kelin, Bahçalarda Mor Meni, Sarı Gelin, Ey Asiye Çavuşlu Diye Diye, Bülbülün Kanadı Sarı, Giderem Van'a Doğru, Ederlezi, Yanana Yanane, Uzun İnce Bir Yoldayım ve Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme (Dostum Dostum) türküleri icra edildi.

İlgiyle izlenen konserde vokalde Aysun Eldeniz Çelik, Seval Aşiroğlu, Bağlama-vokalde İlker Çelik, Tarda Serhat Turunç, Kavalda Murat Toraman, Kemançada Göktuğ Çelik, Mey- Zurna- Balabanda Cem Killik,  Akordeonda Bekir Sakarya, Ritimde Ersin Killik, Gitarda Çağrı Gözeten, Bas Gitarda Seçkin Kıbrıslıoğlu,  Fülüt- Vokalde Dilara Elagözlü, Viyolada Ferda Öktem, Çelloda Tuğçe Sera Çakır, Kemanda Bilge Özütürk, Diğdem Güvenç ve Bateride Serhat Şimşek yer aldı.

Konser Âşık Veysel Şatıroğlu’nun yazdığı ve kendi sesinden okuduğu Birlik Destanı şiirinin video gösteriminin ardından salondaki konuklarla birlikte söylenen Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme (Dostum Dostum) türküsüyle sona erdi.