Meclis Canlı

Büyükşehir Destekliyor, Köylü Üretiyor


10.11.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için Muğla’nın Menteşe, Kavaklıdere, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde 140 aileye 420 adet kıl keçisi dağıttı.

 

Tarım ve hayvancılığa önem veren Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’nın kırsal mahallelerinde küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Muğla’nın Menteşe, Kavaklıdere, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde 140 aileye 420 adet kıl keçisi dağıttı. Son olarak Dalaman’da düzenlenen törende 26 kadın üreticiye 78 kıl keçisi dağıtıldı. Kıl keçisi dağıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Dalaman İlçe Başkanı Sezer Durmuş, İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı ve vatandaşlar katıldı.

 


Dalaman’da düzenlenen kıl keçisi dağıtımında kadın üreticiler adına konuşan Makbule Özcan, “Osman Başkanıma tarıma ve hayvancılığa verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Kıl keçisi desteklemeleri biz kadınlara ekonomik olarak büyük katkı sağlayacak. Kamu kurum ve kuruluşları da keşke Büyükşehir Belediyemizin verdiği desteği verseler. Büyükşehir Belediyemizin desteklemelerinin devamını bekliyoruz” dedi.

 

Dalaman Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Yaman, “Belediye yol ve su çalışmasının yanında tarıma ve hayvancılığa destek veriyor.  Kadın üreticilere verilen kıl keçisi desteğinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederim” dedi.

 

Başkan Gürün; “Muğlamızda keçi inadın değil üretimin simgesi olacak”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve besicilikle ilgili 2015 yılından itibaren başlayan çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Yüzde 68’i orman olan Muğla’da orman köylerimizde keçi çok önemli ekonomik gelir. Keçi sütünün, keçi peynirinin fiyatı yüksek. Bir aileye ekonomik olarak karşılığını en iyi veren ürünlerden birisi keçi. Kadınlarımız eşine, çocuklarına nasıl kol kanat geriyorsa, ailesine ekonomik gelir getirecek ürünlere de sahip çıkıyor. Bu yüzden Muğlamızda keçileri kadınlarımıza veriyoruz. Keçi etiyle, sütüyle ve süt mamulleriyle ailenin ekonomisine çok büyük katkılar yapacak. Her konuda olduğu gibi büyük bir yol göstericimiz olarak Atatürk kadınlarla ilgili tespitini yapmış ve bize bir öğütte bulunmuş. Kadınlarla beraber yürüyün diye. Gerçekten toplum olarak daha hızlı gelişmek istiyorsak kadınlarımızı ön plana çıkartacağız. Toplum ancak kadınıyla erkeğiyle hep beraber kol kola yürüdüğünde çok daha verimli, çok daha faydalı hizmetler üretebiliyor. Hep beraber sevgi içerisinde büyütelim, çoğaltalım aile ekonomimize katkılar sunalım. Dağlarından yağ, ovalarından bal akan Muğlamızın otlaklarında keçi sesleri gelecek, keçi Muğlamızda inadın değil üretimin simgesi olacak” dedi.