Meclis Canlı

Büyükşehir Dalaman’da Bilgilendirdi


07.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, iki yılda yapılan hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı toplantılara Dalaman İlçesi’nde devam etti.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla’da Büyük Bir Aileyiz” sunumuyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme toplantıların onbirincisini Dalaman İlçesi’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Dalaman İlçe Başkanı Kamil Ayhan Öner, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Dalaman İlçesi mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

“Dalaman İlçesi’nden Muhtarlar Masası’na Bugüne Kadar 249 Talep Geldi”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Dalaman İlçesi’nde düzenlediği Muhtarlar Bilgilendirme toplantısında konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Muhtarlar Masası Sorumlusu Yeşim Genç, 16 Ekim 2014 yılında Muğla’da 551 mahalle muhtarına hizmet vermek için kurulan Muhtarlar Masası’nın şimdi 565 muhtara hizmet verdiğini, Muhtarlar Masası’na bugüne kadar Muğla il genelinden 4478 adet başvuru yapıldığını, Dalaman İlçesi’nden 249 başvuru ve talebin geldiğini söyledi. Dalaman İlçesi’nin 25 muhtarı olduğunu ve bunlardan 22’sinin Muhtarlar Masası ile sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyen Yeşim Genç, 444 48 01-8 numarasını çevirerek bütün muhtarların kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.



Muhammet Şaşmaz; “Büyükşehir Belediye’mize Yaptıkları ve Bundan Sonra Yapacakları İçin Teşekkür Ediyorum.”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantısında konuşan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz iki yıldır Dalaman İlçesi’ne Dalaman Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet verdiklerini, kısa sürede birçok hizmete birlikte imza attıklarını söyledi. Muhammet Şaşmaz; “Yerel seçimlerden sonra İlçemize iki belediye olarak hizmet vermeye başladık. Muhtarlar toplantımızdan önce Büyükşehir Belediye’mizin ilçemize kazandırdığı tenis kortlarının açılışını yaptık. Birçok hizmeti ilçemize yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye’mize yaptıkları bundan sonra yapacakları için teşekkür ediyorum.” dedi.



“2016 Yılında Sadece Yollarımıza 100 Milyon Lira Ayırdık.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, şimdiye kadar Muğla’nın on bir ilçesinde gerçekleştirdikleri Muğla’da Büyük Bir Aileyiz toplantılarının geride kalan iki yılda yaptıklarının ve 2016’da Muğla’ya yapacakları hizmetlerin bir sunumu olduğunu, toplantıda anlatılanların ve dağıtılan kitapçıklarda yazanların yaptıklarının ve yapacaklarının sözü, teminatı olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi iki yıl içinde hem kuruluş ve organizasyon şemasını tamamladı hem de bu geniş coğrafyada 13 ilçesinde hizmetleriyle vatandaşların daha düzenli ve konforlu yaşamasını sağlamak için çalıştı. Bu bilgilendirme toplantılarını daha önce 13 ilçemizde gerçekleştirerek Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizin görev ve sorumluluklarını sizlere anlatmış, istek ve taleplerinizi almıştık. Bu toplantılarımızda da iki yıl içinde sizlerden aldığımız görüşler ve Büyükşehir Belediye’mizin ilçelerimizde aciliyet ve önem sırasına göre gerçekleştirdiği hizmetleri, yatırımları sizlere anlatıyoruz. Aynı zamanda 2016’da ve görev süremiz boyunca Muğla için yapacağımız hizmetleri sizlere anlatıyoruz. Sizlere dağıttığımız kitapçıklarda Muğla için yaptığımız ve yapacağımız yatırımları yazarak hizmetlerimizin sözünü, teminatını veriyoruz. Muğla’ya 2014-2015 yılında Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak 247 Milyon 454 Bin TL yatırım yaptık. 2016 yılında da 410 Milyon 218 Bin TL yatırım yapacağız. Muğla’da yollar, spor alanları, kültür merkezleri, kanalizasyon, alt yapı, su ile ilgili yatırımlar yaparak vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırarak daha yaşanır bir Muğla yaratmak için çalışacağız. 2016 yılında sadece yollarımıza 100 Milyon lira ayırdık. Yollarımızın daha konforlu ve güvenli olması için bakım, onarım, birinci ve ikinci asfalt, sıcak asfalt kaplama, yol çizgisi, işaret ve levhalar, çelik bariyerler gibi her türlü eksiklikleri tamamlanacak. Muğla’da yaşayan vatandaşlarımız herşeyin en iyisine layık. 5 yıl sonunda siz değerli muhtarlarımızla birlikte çok daha farklı bir Muğla’yı vatandaşlarımıza sunacağız.” dedi.