Meclis Canlı

Büyükşehir Daha Temiz Bir Çevre İçin Çalışıyor


27.12.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi “Çevre Dostu Muğla” hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği projelere ve çalışmalara il genelinde tüm hızıyla devam ediyor.

 

Bodrum ilçesinde yaklaşık 30 senedir kullanılan ve çevreye birçok olumsuz etkisi olan Mumcular Vahşi Depolama Sahası Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin rehabilitasyon çalışmaları ile kontrol altına alındı. Alanın, Büyükşehir Belediyesine tahsisinin yapılması ile birlikte, Mumcular Vahşi Depolama Sahasının rehabilitasyonunun yapılması amacıyla projeler hazırlandı ve 27 Ekim 2017 tarihinde rehabilitasyon çalışmalarına başlandı. Rehabilitasyon çalışmaları neticesinde, sızıntı suyu kontrol altına alındı ve metan gazı toplama bacaları ile yangın riski en aza indirildi. Saha üzerinde topraklama yapılarak, alan ağaçlandırmaya hazır hale getirildi. Yaklaşık 20 bin m2’lik alan en yakın zamanda ağaçlandırılacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ; ‘Çevre Dostu Muğla’ hedefi doğrultusunda il genelinde çalışmalar yapılıyor. Bodrum İlçesinde çevreye büyük zararlar veren Mumcular Vahşi Depolama Sahasının rehabilitasyonunun yapılmasıyla yangın riski en aza indirildi ve çevre kirliliğinin önüne geçildi. Muğla’nın çevre duyarlılığı konusunda örnek bir il olması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.” İfadeleri yer aldı.