Meclis Canlı

Büyükşehir Daha Güvenli Yollar İçin Çalışmalarına Devam Ediyor


28.07.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde daha güvenli yollar için koruyucu olarak bilinen çelik bariyer çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Ekipleri, keskin viraj, şarampol ve uçurumun bulunduğu yol kenarlarında 'koruyucu' olarak da bilinen çelik bariyerler ile çevre çalışmasını Datça ve Marmaris ilçelerinde sürdürüyor. Datça Palamütbükü yolu üzerinde 3 bin 750 metre oto korkuluk çalışmasını tamamlayan ekipler,  yaz aylarında araç trafiğinin yoğun olduğu Marmaris ilçesi İçmeler Asparan yolunda bin 400 metre uzunluğunda U takozlu Çelik Bariyer (Otokorkuluk ) çalışmasına devam ediyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, Muğla ili genelinde daha güvenli, modern yollar için ekiplerin aralıksız çalışmalarına devam ettiğini, il genelinde gerekli yerlere toplamda 78.7 kilometre çelik bariyer, (oto korkuluk) çalışması yapacaklarını söyledi. Kılıç; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluk alanımızdaki yollarda, ekiplerimiz vatandaşlarımızın güvenli ve modern bir şekilde seyahat etmeleri için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Özellikle keskin virajlı, uçurumlu yollarda yol kenarlarına koruyucu dediğimiz çelik bariyerler (oto korkuluklar) yaparak bu yolları daha güvenli hale getirmeye çalışıyoruz. Datça Palamütbükü ve Marmaris İçmeler Asparan yolu üzerinde U katozlu çelik bariyer  ‘oto korkuluk’ döşeme çalışmaları yapıyoruz.” dedi.