Meclis Canlı

Büyükşehir Cumhuriyetin 93’üncü Yılını Coşkuyla Kutladı


31.10.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde bir çok program düzenledi. Kutlamalar 29 Ekim günü yapılan fener alayı ve konserle sona erdi. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında turnuvaların yanı sıra 27 Ekim Perşembe günü Kötekli’de Grup Zirve ve DJ Emre konseri, 28 Ekim Cuma günü ise Datça’da Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Datça konulu panel ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın sahne aldığı konser düzenledi.

Kutlamaların son programı 29 Ekim Cumartesi günü yapıldı. Akşam saatlerinde çok sayıda vatandaşın katılımı ile Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan fener alayı bayraklar, meşaleler ve marşlar ile birlikte coşku içinde gerçekleşti.

Büyük bir coşkuya sahne olan fener alayı sonrasında Aysun ve Ali Kocatepe sahne aldı. Konserde bir konuşma yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş “Cumhuriyetimiz bu gün 93 yaşında. Atamızın en büyük armağanıdır bize cumhuriyet. Onun sayesinde çağdaş bir ülke olduk. Cumhuriyet bizim için çok değerli ve önemlidir. 15 Temmuzların yaşanmaması için cumhuriyete sahip çıkmalıyız. Muğla bu güne kadar cumhuriyetine en iyi şekilde sahip çıktı. Bu meydandaki kalabalık bunu açıkça gösteriyor. Bundan sonra da cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.



“Atatürk’ün ışığında hep birlikte geleceğe yürümeliyiz”
Konserde sahne alan Ali Kocatepe ile sınıf arkadaşı olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Bizim mezun olduğumuz okul Atatürk Lisesi. Biz yolumuza devam ederken daima Atamızın sözlerini ve izlediği yolları izlemeye ve ona layık olmaya çalıştık.” dedi. 



Başkan Gürün konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“93 yıl olmuş ama 93 yılın öncesini çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Biz cumhuriyeti kuruncaya kadar 1915’ten 1923’e kadar geçen süreyi hangi engelleri aşarak ne gibi bedeller ödeyerek cumhuriyetin kuruluşunu gerçekleştirdik bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Şu anda Türkiye layık olmadığı bir durumda. Acı içindeyiz, her gün şehit haberleriyle içimiz yanıyor. Suriye’de Irak’ta savaştayız, bir taraftan da içerdeki hainleri avlamakla meşgulüz. Biz buna layık değiliz, hak etmedik ama umutsuz olmaya hakkımız yok. 
Biraz önce hep beraber Atamızın gençliğe hitabesini ve gençliğin verdiği cevabını dinledik. Onu iyi değerlendirmemiz ve gerçekten cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmamız, hep birlikte inançla güvenle geleceğe Atatürk’ün ışığında yürümemiz lazım. Hiçbir şey bizi korkutmamalı. Önce kendimize sonra birbirimize güvenmeliyiz ve Atamızın gösterdiği ışıkla cesaret ve inançla yürümeliyiz. 
Bu gün bunu çok daha iyi anlıyoruz. Atamıza herkes sahip çıkıyor. Çünkü dönüp baktığımızda bu gün yaşanan olaylar hakkında bize ikazı ve bunun karşısında takınmamız gereken tavırla ilgili talimatı var. Bu talimata göre yürürsek nice 93 yılları hep birlikte coşku içinde kutlarız. Hepimizin cumhuriyet bayramı kutlu, yolumuz açık olsun.”