Meclis Canlı

Büyükşehir çocukları sanat ile buluşturuyor


04.08.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi çocukların sanatsal faaliyette bulunmaları ve sosyal beceri kazanmaları için başlattığı sanat atölyesi etkinliklerine devam ediyor. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde 6-12 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen sanat eğitimlerine 250 çocuk katılırken yaz sezonu boyunca eğitimler sürecek. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi yaz aylarında çocukların sosyalleşmesi ve el becerilerinin artırması için sanat atölyesi etkinlikleri düzenliyor. 6-12 yaş arasında çocuklara yönelik sanat atölyesinde değişik dallarda 250 çocuk eğitim görüyor. Sanat atölyesi yaz sezonu boyunca devam edecek.

Sanat atölyesinde resim, heykel, seramik, ebru gibi farklı sanat çalışmaları ile çocukların verimli zaman geçirmeleri sağlanıyor. 250 çocuğun katıldığı atölyesi belediye bünyesindeki uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Koronavirüs önlemleri göz önüne alınarak sürdürülen atölye çalışmalarında sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları dikkate alınıyor. Sanat atölyesinde çocukların erken yaşta sanatla buluşturulması, sanatı onların günlük yaşamların bir parçası haline getirilmesi, çocukların hayal gücü ve estetik duygularının gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.