Meclis Canlı

Büyükşehir çocuklara kitap sevgisi aşılıyor


24.05.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara kütüphane kültürünü aşılamak için ‘Her Kitapta Bir İl Tanıyorum 81 İl ” projesi tamamlandı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde bulunan kütüphanede “ Her Kitapta Bir İl Tanıyorum 81 İl ” projesi başlatıldı.

 

Aralık 2021 tarihinde başlayan Proje ile çocuklara kütüphane kültürünü aşılamak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amaçlandı. Çocuklar, çocuk kütüphanesinden ödünç aldıkları kitapları, kütüphane içerisinde okuyarak kendi kitap okuma haritalarını tamamladı. 100 çocuğunun katıldığı projenin sonunda ödül töreni 14 Mayıs 2022 tarihinde Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Kütüphane terasında düzenlendi.

 


Ödül töreninde Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban ve Yazar Ayşegül Dede katıldı. “Her Kitapta Bir İl Tanıyorum 81 il ” projesini ilk tamamlayan çocuk haritada temsili olarak Muğla ilini işaretledi. Ardından diğer çocuklar kurayla çektikleri ilin işaretlemesini haritada yaptı. Projeye katılan çocuklar Kitap Kurdu Belgesi’ni ve Yazar Ayşegül Dede’nin Gel Bana Masal Anlat kitap setini almaya hak kazandı.