Büyükşehir, Çiftçileri Bilgilendiriyor

17.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından ortaklaşa kurulan Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarının tanıtım ve bilgilendirme toplantısının ilki Milas Ziraat Odası’nda gerçekleştirildi. Çiftçilerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda, bilimsellik doğrultusunda toprak, bitki ve sulama suyu analizinin önemi ve laboratuvarda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından alımı gerçekleştirilen Çiftçi Eğitimi ve Numune Toplama Aracı hakkında bilgiler verilirken aracın ve teknik personelin daima arazide çiftçilerin yanında olduğu belirtildi.

“Çiftçilerimizin Bilinçli Tarım Yapmaları İçin Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, düzenlenen bilgilendirme toplantısında çiftçilerin oldukça istekli ve meraklı olmaları il genelinde verilen bu hizmetin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Tufan; “İlk bilgilendirme toplantımız başarılı bir şekilde sona erdi. Çiftçilerimize, toprak bitki ve sulama suyu analizinin önemi uzman personelimiz tarafından anlatıldı. Çiftçilerimizi destekleme ve bilgilendirmenin yanı sıra sahada da her zaman Büyükşehir Belediyesi olarak yanlarında olacağız. Gelen talepler doğrultusunda çiftçilerimizin bilinçli tarım yapabilmeleri için bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.