Meclis Canlı

Büyükşehir çiftçi eğitimlerine devam ediyor


28.12.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarıma verdiği destekler kapsamında pandemi döneminde ara verdiği çiftçi eğitimlerine tekrar başladı. 

Verimli toprakları, başat ürünleri ile bir tarım kenti olan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi üreticinin yanında olan hizmetlerine devam ediyor. Muğla genelinde Büyükşehir personeli veteriner hekim ve ziraat mühendisleri tarafından üreticilere eğitim veriliyor. Tarımda eski usul teknikler yerine bilimsel veriler ve yöntemlerle üreticiyi bilgilendiren Büyükşehir ekipleri üreticinin tarlasından ve hayvanlarından daha fazla verim almasını sağlıyor. Verilen eğitimlerle sürdürülebilir hayvancılık için hayvan sağlığı, yetiştiriciliği konusunda doğru uygulamalar üreticiye anlatılıyor. Zeytincilik ile ilgili olarak zeytin zararlıları ve mücadele yöntemleri, gübreleme, budama ve birim alanda verimliliğin arttırılması konuları tarlada üreticilere birebir aktarılıyor.


Seydikemer ilçesi Eşen Mahallesi ve Menteşe İlçesi Bayır ve Paşapınarı Mahalleleri’nde başlayan eğitimlere katılım sağlayan üreticilerin bahçelerinde de uygulamalı şekilde bakım, budama ve gübreleme eğitimleri yapıldı. Diğer ilçelerde de çiftçi eğitimleri devam edecek.