Meclis Canlı

Büyükşehir Çiçek Üretimi’nde 3 Milyona Ulaştı


05.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Alım Garantili Mevsimlik Çiçek üretiminde 3 milyon sayısına ulaştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz’de başlattığı daha sonra Ortaca ve Dalaman ilçelerinin de katıldığı, üreticiler ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretiminde bugüne kadar toplam 3 Milyon 170 bin  çiçek üretildi.



Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi üretimi için pilot bölge seçilen Köyceğiz Beyobası’nda Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yaz sezonu için 1 milyon 670 bin alım garantili mevsimlik süs bitkisi üretmiş ve üretilen bu çiçekler Muğla genelinde park, bahçeleri süslemişti. Üreticiler tarafından büyük ilgi gören üretime Ortaca ve Dalaman ilçelerinden üreticiler katılmış toplam 10 serada kış sezonu için de 1 Milyon 500 bin çiçek üretilerek yaz ve kış sezonunda toplam 3 Milyon 170 bin çiçek rakamına ulaşıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Muğla’da üreticiler ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği, yerli üreticinin desteklendiği Alım Garantili Mevsimlik Çiçek Üretiminde hedefledikleri rakamlara ulaştıklarını, gelecek yıllarda bu sayının ve üretilen çiçek çeşitliliğinin arttırılacağını söyledi. Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi üretiminde çalı formu ve ağaç türü bitki üretimine de önümüzdeki dönem başlanacağını söyleyen Salih Tufan, üretilen çiçeklere turizm sektöründen de talep olduğunu bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirtti.



“Yerli Üreticimizin ve Kooperatiflerimizin Her Zaman Yanındayız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Köyceğiz Beyobası’ndaki Alım Garantili Mevsimlik süs bitkisi üretim alanını ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi ve Muğla’da park, bahçeleri süsleyen güzel çiçekleri üreten üreticilere emekleri için teşekkür etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla verimli toprakları, ürün çeşitliliği ile ülkemize büyük katkı sağlayan illerin başında geliyor. Muğla’da yerli üreticimize destek vermek, ürün çeşitliliğini arttırmak, kooperatiflerimizle birlikte üretmek için Alım Garantili çiçek üretimini başlatmıştık. Üreticilerimizden ve vatandaşlarımızdan çok olumlu geri dönüşler aldık. Muğla’da üretilen çiçeklerin ülke genelinde kullanılması ve yayılması için üretim alanımızı genişleteceğiz ve yerli üreticimize her konuda destek olacağız.” dedi.