Büyükşehir, Çevreyi ve Ağaçları Koruyor

19.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevreyi ve ağaçları korumak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Marmaris yolu üzeri 55’inci Sokaktaki yol genişletme çalışmalarından dolayı ağaçların zarar görmemesi için çalışmalarını özveriyle gerçekleştiriyor. Menteşe Belediyesi’nin talebi üzerine ekipler, kısa bir süre önce Büyükşehir Belediyesi araç filosuna kazandırılan ağaç sökme-dikme makinasıyla yaklaşık 20 yaşında iki adet çam ağacını ve 25 yaşında bir adet badem ağacını zarar vermeden yerlerinden sökerek Menteşe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bahçesine dikimini gerçekleştirdi.

“Bir Tek Ağacın Zarar Görmemesi İçin Özveriyle Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, çevrenin ve ağaçların önemini vurgulayarak tek bir ağacın zarar görmemesi için özveriyle çalıştıklarını söyledi. Tufan; “Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde kullanılmak üzere Muğlamıza kazandırdığımız ağaç sökme-dikme makinasıyla çevrenin ve ağaçların korunması için çalışıyoruz. Ekiplerimiz, Marmaris yolu üzerindeki yol genişletme çalışmalarından dolayı ağaçların kesilmesini önlemek için ağaç sökme-dikme makinasıyla 3 ağacı zarar vermeden yerlerinden sökerek Menteşe Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğünün bahçesine dikimini gerçekleştirdi. Tüm ilçelerimizde hizmet verecek ağaç sökme-dikme aracımızla yetişmesi emek ve zaman isteyen ağaçlarımızın kesilmesini önlemek ve çevreyi korumak için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.