Meclis Canlı

Büyükşehir, “Çevre Dostu Muğla” İçin Çalışıyor


13.07.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevrenin korunması ve hafriyatların değerlendirilmesine yönelik çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına Devlet Su İşleri tarafından tahsisi yapılan Dalaman İlçesindeki eski kil ocağı, rehabilitasyon amaçlı dolgu sahası olarak faaliyete alındı. Daha önceden çeşitli atıkların döküldüğü alan, ekipler tarafından temizlenerek hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları ile rehabilitasyon amaçlı dolgusu yapıldı ve alanın belirli bir kısmı tekrardan tarım yapılabilir hale getirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Büyükşehir Belediyesi olarak çevrenin korunması ve hafriyat atıklarının değerlendirilmesine yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Dalaman İlçesinde, ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar ile hem hafriyat atıklarının bertarafı sağlanıyor hem de atıl durumdaki eski maden ocakları tarıma kazandırılıyor. Ayrıca bu alanlarda oluşan su birikintilerinde üreme ihtimali olan vektör(haşere) oluşumunun önüne geçilerek halk sağlığı içinde çalışmalar yürütülüyor.”