Büyükşehir Bodrum’da Trafik Işıklarını Karayollarından Devralıyor

28.04.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum İlçesinde D330 Karayolu üzerinde bulunan ve Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan 22 adet sinyalize kavşağı protokol ile devralıyor.a

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kış nüfusu 155 bin olan ancak turizm kenti olması sebebiyle yaz aylarında yaklaşık 1,5 milyon nüfusa ulaşan Bodrum İlçesinde yaşanan trafik yoğunluğu ile ilgili çözümler üretmek için Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan trafik ışıklarını protokol ile devralıyor. Bodrum trafiğinde yaşanan aksaklıklar, gecikmeler, araç kuyruklarının uzaması, şerit disiplini bozuklukları, mevsimsel tıkanıklıklar gibi trafik sorunlarını azaltmayı hedefleyen Ulaşım Dairesi Başkanlığı, sinyalize kavşaklarda hızlı ve güvenli trafik akışını sağlamak, uygun yeşil ışık sürelerini belirleyerek zaman kaybı, çevresel kirlilik, yakıt tüketimi gibi olumsuzlukları gidermek için kavşaklarda akıllı ulaşım sistemlerini kullanma çalışmalarına başlayacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bodrum İlçemizde Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan D330 Karayolu üzerindeki sinyalize tesislerin bakım, onarım ve işletmesi, yaptığımız protokol ile Belediyemize devrolacak. Hedefimiz Bodrum’un mevcut ulaşım altyapısında yaşanan aksaklıklara en etkin çözümleri bulmak ve teknolojik gelişmeler ışığında Bodrum trafiğini gerçek zamanlı akıllı ulaşım sistemleri ile yönetmektir.”