Meclis Canlı

Büyükşehir Bodrum’da Çiftçileri Bilgilendirdi


20.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bodrum Ziraat Odası, Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Bankası işbirliğinde Bodrum İlçesinde çiftçi eğitimi düzenlendi.



Bodrum İlçesinde düzenlenen eğitimde çiftçilere uzmanlar tarafından organik tarım çalışmaları, iyi tarım uygulamaları, tarımda teşvik, hibeler ve desteklemeler konusunda bilgiler verildi. 5 gün süren eğitimlere 17 mahalleden toplam 432 çiftçi katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Bodrum İlçesinde üreticilerle buluşarak bölgedeki tarımsal sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Tufan; “Bodrum yarımadası turizmle bilinen bir ilçemiz. Ancak bizler biliyoruz ki bodrum bir o kadarda tarımla iç içe olan bir ilçemiz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı değerlendirdik. Üreticilerimizin nerede eksikliği varsa Büyükşehir Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde her zaman destek olmaya hazırız. Özellikle Bodrum yarımadasına özgü ürünlerin teşvik edilmesi ve desteklenmesi konusunda üreticilerimizle fikir alışverişlerinde bulunduk. 2016 yılı içerisinde desteklemelerimiz bu doğrultuda hızla devam edecek. Kontrollü, bilinçli ve akıllı tarım yapılması için var gücümüzle çiftçilerimizin yanında olacağız Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçilerimizden gelen taleplere, fikirlere açığız ve onların yanlarında olmaya hazırız.” dedi.