Meclis Canlı

Büyükşehir Bilgilendirme Toplantısına Seydikemer’de Büyük İlgi


27.11.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantılarından onuncusu Seydikemer ilçesinde yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas, Bodrum, Yatağan, Ula, Datça, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Kavaklıdere ilçelerinde gerçekleştirdiği Bilgilendirme Toplantıları’na devam ediyor. 30 Mart Yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir olan Muğla’da Büyükşehir bünyesinde kurulan genel sekreterlikler, daire başkanlıkları, bu birimlerin görevleri ve hizmet alanları hakkında vatandaşları bilgilendirmek için düzenlenen Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantılarının onuncusunu Seydikemer ilçesinde gerçekleştirdi.

Seydikemer ilçesinde gerçekleştirilen toplantıya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün  İstanbul’da olması nedeniyle Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi danışmanları, Muğla Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Seydikemer Belediyesi müdürleri, Seydikemer mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan, yerel seçimlerden sonra 14 büyükşehir belediyesi, 27 ilçe belediyesinin kurulduğunu, bu yeni yapılanma konusunda bilgilendirme toplantılarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Hüseyin Turhan; “30 Mart Yerel seçimlerinde Muğla ile birlikte 14 büyükşehir, 27 ilçe belediyesi kuruldu. Bu ilçelerden ikisi Menteşe ve Seydikemer Belediyesi Muğla ilimizde kuruldu. Seydikemer 2028 kilometrekare yüzölçümü ile Muğla’nın Milas’tan sonra en büyük ikinci ilçesi. 60.000 nüfusumuz var, bu dağlık ve engebeli coğrafyada hizmet vermeye çalışıyoruz. Hizmetlerimiz esnasında vatandaşlarımızın yeni kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer Belediyesi hakkındaki sorunlarına bu bilgilendirme toplantılarıyla cevap vereceğiz. Bu toplantıyı düzenleyen başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Osman Gürün’e ve daire başkanlarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yerel seçimlerden sonra çok kısa bir sürede teşkilat şemasını ve kuruluşlarını tamamladıklarını bunun yanında turizm bölgesi olan Muğla’da nisandan itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi. Başkan Gürün; “31 Mart’ta siz büyükşehir oldunuz dediler ve biz çok kısa bir sürede organizasyon şemamızı tamamladık ve alanında yetkin arkadaşlarla kadrolarımızı oluşturduk. Seçimlerden önce Büyükşehir Belediyesi görev ve sorumluluklarıyla ilgili arkadaşlarımızla çalışmalarımızı başlatmıştık. Bu süre içinde nisan ayından itibaren kadrolarımızı ve teşkilat şemamızı oluştururken Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini turizmin merkezlerinden olan Muğlamızda yerine getirmeye çalıştık ve en az aksaklıkla bu dönemleri geçirdik. Bilgilendirme toplantılarımızın amacı, Büyükşehir Belediyesi nedir, görev ve sorumluluk alanları nelerdir, size hizmet eden daire başkanları kimdir, mesleki tecrübeleri nelerdir, şimdiye kadar neler yapıldı, bundan sonra neler yapılacak sorularını cevaplamaktır.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantıları’nda 16 daire başkanlığından 8 tanesi ve MUSKİ Büyükşehir genelinde ve gidilen ilçe özelinde yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında sunum yaptıktan sonra vatandaşların sorularını yanıtlıyor. 10 dakikalık soru-cevaptan sonra soruların devam etmesi halinde ilçe belediyesinin tahsis ettiği farklı bir odada vatandaşlar süre sınırlaması olmaksızın daire başkanıyla görüşme imkanı buluyor. Vatandaşlar bu bilgilendirme toplantılarını düzenleyen ve daire başkanlarını ilçelerine kadar getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve sorunlarını dinleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına teşekkür ederek bu hizmetten memnuniyetlerini her fırsatta dile getiriyorlar.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının, Genel Sekreter ve Danışmanlarının katıldığı bilgilendirme toplantısı 28 Kasım’da Marmaris ilçesinde de yapılacak.