Meclis Canlı

Büyükşehir Bilgilendirme Toplantısı Ortaca’da Yapıldı


05.11.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantılarından altıncısı Ortaca ilçesinde yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas, Bodrum, Yatağan, Ula, Datça ilçelerinde gerçekleştirdiği Bilgilendirme Toplantıları’na devam ediyor. 30 Mart Yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir olan Muğla’da Büyükşehir bünyesinde kurulan genel sekreterlikler, daire başkanlıkları, bu birimlerin görevleri ve hizmet alanları hakkında vatandaşları bilgilendirmek için düzenlenen Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantılarının altıncısını Ortaca ilçesinde gerçekleştirdi.

Ortaca ilçesinde gerçekleştirilen toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi danışmanları, Muğla Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Ortaca mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantıları’nda Büyükşehir bürokratlarının tamamının ilçelere gelmesinin vatandaşlara verilen değeri gösterdiğini söyledi. Hasan Karaçelik; “Yerel seçimlerden sonra değişen yasayla Büyükşehir olan Muğla’da hangi görevlerin Büyükşehir Belediyesi’nde, hangi görevlerin ilçe belediyelerinde olduğuna dair vatandaşlarda bir karmaşa var. Büyükşehir Belediyemizin vatandaşları bilgilendirmek için başlattığı bilgilendirme toplantılarında sayın başkanımızın ve bürokratlarının tamamının ilçemize gelmesi bizlere verdiği değeri gösterir. Bizleri yerinde bilgilendirmek, yerinde sorunları dinlemek katılımcı demokrasinin en başta gelen unsurlarındandır. Bu nedenle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, değişen yasa ile Büyükşehir olan Muğla’da kısa sürede kadroları oluşturduklarını, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen hizmetleri yerine getirmeye başladıklarını söyledi. Başkan Gürün; “ 31 Mart’ta değişen yasa ile bize Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ortaca’ya da bütün Ortaca Belediyesi oldunuz dediler. Bu süre içerisinde olmayan bir Büyükşehir Belediyesi’ni, kadrolarını kurduk, sistemi işler hale getirerek bu sürede de belediye hizmetlerini aksatmadan yerine getirdik. Muğla Büyükşehir Belediyesi 3 Genel Sekreter Yardımcısı, 16 daire başkanı, MUSKİ,  60 müdür ve bunların altlıklarıyla vatandaşlara hizmet verir hale geldi. Bütün birimlerimiz kendi alanlarında organizasyonlarını kurup kendilerine devredilen görevleri yerine getirmek için çalışıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi bilgilendirme toplantıları ile vatandaşlarımız kendilerine hizmet veren birimlerin yöneticilerini tanıma, yüz yüze iletişim kurma ve belediyelerin görevleri hakkında soru sorma imkanı buluyor.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantıları’nda 16 daire başkanlığından 8 tanesi ve MUSKİ Büyükşehir genelinde ve gidilen ilçe özelinde yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında sunum yaptıktan sonra vatandaşların sorularını yanıtlıyor. 10 dakikalık soru-cevaptan sonra soruların devam etmesi halinde ilçe belediyesinin tahsis ettiği farklı bir odada vatandaşlar süre sınırlaması olmaksızın daire başkanıyla görüşme imkanı buluyor. Vatandaşlar bu bilgilendirme toplantılarını düzenleyen ve daire başkanlarını ilçelerine kadar getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve sorunlarını dinleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına teşekkür ederek bu hizmetten memnuniyetlerini her fırsatta dile getiriyorlar.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının, Genel Sekreter ve Danışmanlarının katıldığı bilgilendirme toplantıları önümüzdeki günlerde diğer 7 ilçede yapılmaya devam edecek ve tamamlanacak.