Büyükşehir Belediyesinden kırsal kalkınmaya destek

13.06.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu güne kadar tarımsal alanda yaptığı yatırım ve desteğe bir yenisini daha ekliyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar 22 bin 46 adet fidan ve 322 bin 302 kg yem bitkisi tohumu desteği yapıldı. Destekleme sonrasında 21 bin 160 kilogram yem bitkisi tohumunun 11 bin 800 dekarlık alana ekilmesi ve 483 bin 900 TL’lik harcama sonucunda, ürünlerden 8 milyon 861 bin 692 TL girdi sağlandı. Desteklemelerde belediye personeli tarafından kontroller de yapılarak ürünlerin verim ve kalitesinin arttırılması sağlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi artan talepler doğrultusunda 2018 yılında da %50 hibeli yapılacak olan fidan desteklemelerinde 2 ila 10 dekar arası arazilerde destekleme yapılacak. Memecik Zeytini, Ceviz, Kestane ve İncir Fidanı desteklemesinden yararlanmak isteyen üreticilerin mahalle muhtarlarına ya da kayıtlı oldukları ilçe ziraat odalarına arazi tapu fotokopisi ve kimlik fotokopisi ile başvurması gerekmektedir. Desteklemelerden yararlanan üreticilere ile alanında uzman personel tarafından desteklemede gerekli kontroller yapılarak, hastalık ve zararlılara karşı mücadelede destek de sağlanacaktır.

Mahalle Muhtarlıkları ve İlçe Ziraat Odalarına yapılacak başvuruların son tarihi 22 Haziran 2018.