Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi’nden İşçilere 3 Yıllık Yüzde 34 Zam


24.02.2020

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi anlaşmasının imza töreni yapıldı. İmzalanan sözleşmeye göre işçilere 2020 yılı için yüzde 14, sonraki 2 yıl için yüzde 10 zam ve yüzde 2’ye kadar enflasyon farkı verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında 336 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi anlaşması imzalandı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün DİSK GENEL-İŞ Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş arasında imzalanan sözleşme ile işçilerin 2020-2021 ve 2022 yıllarında alacakları zam oranı belirlendi.

En Düşük Maaşa 621 TL Zam

Buna göre 2020 yılı en düşük işçi maaşı 3 bin 119 TL’den 3 bin 740 TL'ye, 2021 yılında 4 bin 162 TL'ye ve 2022 yılında ise 4 bin 617 TL alacak. Ayrıca 2019 yılında 4 bin 210 TL olan ortalama işçi maaşı da 2020 yılında 4 bin 789 TL, 2021 5 bin 264 TL, 2022 yılında 5 bin 779 TL oldu. Yüzdelik zammın yanı sıra işçilere 2021 ve 2022 yılları için enflasyonun yüzde 10'u geçmesi durumunda yüzde 2'ye kadar olan enflasyon farkı verilecek.

Sendika Başkanı Kocabaş, “Anlaşmadan çok Memnunuz”

Törende konuşan DİSK Genel İş Sendika Başkanı Uzay Kocabaş, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik olumsuzlukların belediyeleri de etkilediğini vurgularken Muğla Büyükşehir Belediyesi ile sağlanan anlaşmadan çok mutlu olduklarını söyledi. Kocabaş, “18 Aralık 2019 tarihinde başladığımız toplu sözleşme görüşmelerine geçen hafta içinde anlaşarak 3 yıllık imzalarımızı atıyoruz. Bizde biliyoruz ki belediyeler ekonomik açıdan çok zor durulmadalar. Her geçen gün gelirleri azalıyor. Buna rağmen sağlanan anlaşmadan mutluluk duyuyoruz bu nedenle başkanımız Osman Gürün’e çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Başkan Gürün; “Vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için hizmet üretiyor, emeğin karşılığını alması için çalışıyoruz”

İmza törenine gelen işçilere seslenen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, her işçinin emeğinin karşılığını alması, belediyenin mali durumuna göre verilebilecek en yüksek ücretin ödenmesi konusunda hassasiyetle çalıştıklarını söyledi. 20 yıldır hiçbir işçiyi mağdur etmeden emeklerinin karşılığı olan ücreti vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Gürün, “20 yıldır yapmış olduğumuz tüm sözleşmelerde belediyemizin mali durumu ve işçimizin bu mali durum içinde alması gereken en yüksek seviyeyi işçimize esirgemeden veriyoruz. Bizim asıl görevimiz vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmak için yatırımlar yapmak. Bu nedenle gider bütçemizin belli oranı yatırımlar için ayrılmıştır. Hizmetin ana aktörü alın teri ile çalışan işçilerimizin hakları, onların ekonomik ve sosyal yaşamını en üst seviyeye çıkarmak için de olağanüstü çaba harcıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlara rağmen onları ve bizleri mutlu eden bir rakamda anlaştık. Gönül hep daha fazlasını vermek istiyor. Ama ayın 15’inde saat 12’yi geçtiğinde alın terinin karşılığı, hak ettiği maaşını alabilmesi bizim için çok değerli. Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Muğlamızda Büyükşehir ailesi olarak vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için çalışmaya, hizmet ve projeler üretmeye devam edeceğiz. Çünkü biz birlikte aile, birlikte Muğlayız.”dedi.