Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi’nde Eğitimler Sürüyor


22.08.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, bünyesindeki personel ile ilçe belediye personeline yönelik “Belediye Gelirleri, İdari Para Cezaları Ve Vergi İcra Hukuku” konulu eğitim programı düzenlendi.

15-16 Ağustos  tarihlerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim programına Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ ve ilçe belediyelerinde görev yapan 89 personel katıldı. Eğitimde Belediye Gelirleri ve Kalemleri, İlan ve Reklam Vergisi, Emlak Vergisi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, İdari Para Cezasının Tespitinde Uyulması Zorunlu Esaslar, İtiraz Yolları ve Yargı Aşamasında Olan Cezaların Takibi, İdari Para Cezalarında Zamanaşımı Süreleri ve Zamanaşımını Kesen Sebepler, İhtiyati Tahakkuk ve İhtiyati Haciz Olanağı, Ödeme Emri Düzenlenmesi ve Tebliği, İcra Hukukunda Zamanaşımı Süreleri ve Sonuçları ve 7201 sayılı Tebligat Kanunu konularında bilgilendirme yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Büyükşehir Belediyemiz, MUSKİ ve ilçe belediye personeline yönelik düzenlenen bu eğitimde yerel yönetimlerde mali işlerin sorunsuz yürütülebilmesi adına personelin yasal düzenlemelere uygun olarak görevlerini icra etmelerini sağlamayı ve bu konudaki güncel uygulamaları yakından takip etmeyi amaçlanıyor. Personelin çalışma hayatında kolaylık sağlayacak ve daha verimli olmasını sağlayacak bu tür eğitimler önümüzdeki günlerde de devam edecek.