Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi Yeni Hastaneye Ulaşımı Kolaylaştırıyor


23.02.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yeni açılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaşımın farklı yollardan sağlanması ve trafik sorununun azaltılması amacıyla Menteşe ilçesi Akkaya kavşağı yönünden yaklaşık 4 kilometrelik yol yapım çalışmasına başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenli ve modern yollarda seyahat edebilmeleri için Muğla genelinde yol yapımı, asfalt, yol bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yeni açılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek güzergah sağlanması ve trafik sorunun azaltılması için yol çalışmalarına başladı.

Çalışmalar kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, Menteşe ilçesi Akkaya Mahallesi yönünden Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yaklaşık 4 kilometrelik yeni, alternatif yolun yapımına başlandı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin başlattığı yeni yol çalışması ile Aydın, Yatağan güzergahından ve yapımı devam eden Menteşe şehirlerarası otogarından yeni hastaneye direk ulaşılabilecek. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün çalışmaları yerinde incelediği yeni yol çalışması ile ayrıca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden yolların arttırılması ve meydana gelebilecek trafik sorunları nedeniyle vatandaşların hastane ulaşımda yaşayabileceği sorunların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yolları daha güvenli ve modern hale getirebilmek için çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kurulduğu günden bu yana Muğla genelinde 360 Milyon TL yatırımla 2120 km, Menteşe ilçesinde 37 Milyon TL yatırımla sorumluluğunda bulunan 383 kilometre yolun 343 kilometresinde sıcak asfalt, 2.kat sathi kaplama çalışmalarını tamamladı.