Büyükşehir Belediyesi, Trafik Işıklarını Yeniliyor

07.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kendi sorumluluk alanında bulunan kavşaklardaki sinyalizasyon gruplarını yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kavşaklardaki sinyalizasyon gruplarını gövdeden led lambalı ve daha görünür sinyal grupları ile değiştirmek için Menteşe ve Bodrum İlçelerindeki 2 kavşakta deneme amaçlı sinyalizasyon grubu kurdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kurulan sinyalizasyon gruplarının gövdeden led lambalı olması nedeniyle gece ve gündüz akkor lambalı sinyalizasyonlara göre daha görünür ve estetik açıdan şehre zenginlik katıyor. Gece yaya geçitlerini de aydınlatarak yayaların daha iyi görmelerini sağlıyor ve böylelikle de yaya güvenliğini artırıyor, ayrıca enerji kullanımında akkor lambalı gruplara oranla çok daha az enerji harcıyor. Sinyalizasyon grupları diğer hususlarda da testleri geçmesi halinde il genelinde uygulanacak.”