Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Eşekleri Sahiplendirdi


03.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan ve muhtarlıktan gelen talep doğrultusunda, Marmaris Orhaniye Mahallesi’ndeki 9 sahipsiz eşeği barınağa getirdi ve sahiplendirdi.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Orhaniye mahallesinde sahipsiz eşeklerin olduğu ve bu eşeklerin vatandaşların tarım arazilerine zarar verdiği bilgisi üzerine, Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü Geçici Hayvan Bakım Evi’nden bir veteriner hekim, üç yardımcı personel bölgeye giderek 9 sahipsiz eşeği hayvan barınağına getirdi ve hepsini sahiplendirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç, yerel basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, sahipsiz eşeklerin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince toplanarak gerekli kontrollerden sonra sahiplendirildiğini söyledi. Hacı Koç; “Marmaris Orhaniye Mahallesi’nde sahipsiz eşeklerin vatandaşlarımızın özel mülküne zarar vermesi üzerine Orhaniye Mahallesi Muhtarı ve vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz mahalle sakinlerinin de yardımıyla başı boş eşekleri toplayarak Hayvan barınağımıza getirdik. Geçici hayvan bakım evinde veteriner hekimlerimiz tarafından kontrolleri yapılan 9 eşek 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliği gereğince bakımlarını üstlenmek isteyen vatandaşlara ‘’Sahipsiz Hayvan Edinme Formunu  doldurmalarının ardından sahiplendirildi. Daire Başkanlığımız vatandaşlarımızdan gelen talepleri anında değerlendirerek mağduriyetlerini giderdi ve sahipsiz sokak hayvanlarına da yeni bir yuva sağladı.” dedi.