Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi Meclisi Muğla İçin Çalışıyor


19.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu 30 Mart 2014’den bu yana Muğlalı vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde 715 Meclis kararı aldı.

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 12.maddesi gereği Büyükşehir Belediyesi karar organı olan Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Muğla’da vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için 2014 yılında 238, 2015 yılında  477 toplamda 715 meclis kararı aldı.



Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı, 13 ilçe belediye başkanı ve 52 meclis üyesi olmak üzere farklı partilerden 65 meclis üyesinden oluşuyor. Her ayın ikinci perşembesi Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen meclis toplantılarında alınan kararlar Muğla Büyükşehir Belediyesi web sitesi duyurular bölümünden de yayınlanarak vatandaşların bu kararlara ulaşması sağlanıyor. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi web sayfası olan www.mugla.bel.tr adresindeki Meclis Canlı Yayını bölümünden de meclis canlı olarak izlenebiliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Birsen Kocataş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde farklı partilerden gelen meclis üyeleri ile demokratik bir ortamda çalıştıklarını, meclis çalışmalarında meclis üyelerine her türlü iletişim olanakları ile ulaşarak bilgilendirme yapıldığını söyledi. Muğla’ya daha iyi hizmet vermek için kararların Muğla Büyükşehir Belediyesi meclisinde alındığını hatırlatan Birsen Kocataş, kararların genelde oy birliği ile alındığını, meclis üyelerinin birlikte, uyum içinde Muğla için çalıştıklarını söyledi.