Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi Kıyılardan 263 Ton Atık Toplattı


05.11.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Göcek, Marmaris ve Datça Liman başkanlığı sınırları içerisindeki koylardan 3 tekneyle 3 ayda 263 ton katı atık topladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Göcek, Marmaris, Datça Liman Başkanlığı sınırları içindeki Göcek Adası etrafı, Tersane Adası etrafı, Yaz Limanı etrafı, İç Liman ile Atbükü, Günlüklü, Kargılı, Osmanağa, İnceburun, Poruklu, Çamlık Koyu Plaj sahası ve Datça Hisarönü’nde denizlerdeki katı atıkları yüklenici firma aracılığı ile 3 tekneyle toplatmaya  temmuz ayında başladı ve üç ay içinde toplam 263 ton katı atık toplandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonu ile temmuz ayından itibaren yüklenici firma Turmepa’ya (Deniz Temiz Turmepa – Turkish Marine Environment) ait atık alma lisanslı 3 adet 15 metre uzunluğunda tekne ile belirlenen kıyılardan toplam 263 ton atıklar toplanıp poşetlendi.  Yatlardan, teknelerden ve koylardan toplanıp poşetlenen katı atıklar kıyıya gelen Fethiye Belediyesi atık taşıma kamyonlarıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi Düzenli Depolama tesisine taşındı. Temmuz, Ağustos, Eylül ayı yaz sezonunda 1137 tekneye hizmet verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Şafak Tercan, Muğla’nın Büyükşehir olmasından sonra yetki ve sorumluluk alanları içerisindeki kıyılar için hemen çalışma başlattıklarını, turizm sezonunda teknelerin en çok tercih ettiği kıyılarda 263 ton atığın toplanarak atık tesislerine götürüldüğünü söyledi. Şafak Tercan; “Yaz aylarında teknelerin, yatların uğrak yeri kıyılarımızda belirlenen alanlarda katı atıkları üç tekneyle toplattık. Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisine giren her alanda çevre temizliğine önem veriyoruz. Gelecek yıl turizm sezonun planlamasını şimdiden yaparak bütün kıyılarımızdan daha fazla tekneyle katı atıkların toplanmasını hedefliyoruz. Tatillerini Muğla’da tekneleriyle geçiren, çöp ve atıklarını görevlendirdiğimiz teknelerimize bırakan yerli ve yabancı misafirlerimize de çevreye verdikleri önemden dolayı teşekkür ediyorum."dedi.