Meclis Canlı

Büyükşehir Belediyesi, Akaryakıt İstasyonunun açılışını yapıyor


14.06.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ula ilçesi Kızılağaç Mahallesi’nde kurulan akaryakıt istasyonun açılış töreni yapılıyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde bugün (15 Haziran Çarşamba) saat 11.45’te gerçekleştirilecek olan açılış törenine Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da katılacak.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ula ilçesi Kızılağaç Mahallesi’nde kurulan akaryakıt istasyonu düzenlenecek olan açılış töreni ile hizmete başlıyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğini saat 11.45’te gerçekleştirilecek olan açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un yanı sıra CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da katılacak.

 

İstasyonda elektrikli şarj istasyonu da yer alıyor

Büyükşehir Belediyesi iştiraki  BELTES Petrol Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile kurulan istasyon 9 Milyon 787 Bin TL maliyet ile 7 bin 656 m2 alan üzerine kuruldu. Akaryakıt istasyonunda LPG dâhil 5 adet yakıt pompası ve market yer alırken pompadan adblue dolumu da yapılabilecek. Elektrikli araç şarj istasyonunun da yer aldığı istasyonda araç yıkama yeri de bulunuyor. Hizmete giren akaryakıt istasyonu ile Büyükşehir Belediyesi ve bağlı idarelerince tüketilen yıllık akaryakıtın daha uygun maliyet ile kullanımı sağlanacak sitasyon ayrıca vatandaşlara da hizmet verecek.

 

Yıllık 5 Milyon 109 Bin TL tasarruf sağlanacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından bayilik sözleşmesinin imzalanması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ve bağlı idarelere ait araçların akaryakıt temininde tasarruf yapılması sağlandı. Bu kapsamda akaryakıt istasyonunda Muğla Büyükşehir Belediyesi ve bağlı idarelerinin akaryakıt teminlerinde yıllık yaklaşık 5 Milyon 109 Bin TL tasarruf edebilecek. İstasyon kurulduğunda yıllık 3,5 Milyon TL tasarruf edilmesi öngörülürken akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle tasarruf miktarı 5 Milyon 109 Bin TL olarak öngörülüyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan istasyondan vatandaşlarda yararlanabilecek.