Büyükşehir Belediyesi 2000 Derneği Parkı'nı yeniliyor

05.05.2022

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ilçesi Adliye kavşağında bulunan ve ilçe sakinlerinin önemli duraklarından biri olan parkta yenileme çalışmalarına başladı.  4 bin 80 m2 alana sahip olan parkta oyun ve sosyal alanların yanı sıra halka açık kütüphane yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ilçesi Adliye Kavşağında bulunan 2000 Derneği Parkında yenileme çalışmalarına başladı.

4080 m2 alana sahip olan 2000 Derneği Parkında 2 bin 550m2 yeşil alan, bin 230 m2 meydan ve sert zemin, 250 m2 çay bahçesi ve oturma alanları bulunuyor. Parkta sert zemin, parke ve yeşil alaların yenilenmesi devam ederken, park içerisinde bulunan Atatürk Büstü de yenilecek.

Park İçine Açık Halk Kütüphanesi Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2000 Derneği Parkında yenileme çalışmalarının ardından park içine açık halk kütüphanesi yapılacak. İçerisinde Muğla ve ilçelerin tarihini anlatan kitapların yanı sıra değişik yazarların eserleri yer alacak. Parka dinlenmek ve vakit geçirmek için gelen vatandaşlar kitap okuma imkânı bulmuş olacak.