Meclis Canlı

Büyükşehir, “Belediye Finansmanı ve Finansal Kapasite Geliştirme” Çalıştayı’na Katıldı


20.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Türkiye Belediyeler Birliği ile Dünya Bankası işbirliğinde düzenlenen “Belediye Finansmanı ve Finansal Kapasite Geliştirme Akademisi (Municipal Creditworthiness Academy)” çalıştayına katıldı.



11-15 Nisan 2016 tarihleri arasında Ankara’da  düzenlenen ve Büyükşehir Belediyelerinin mali performanslarının ve finansal kaynaklara erişimlerinin güçlendirilmesini amaçlayan akademi programına Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Nayır, Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeliyle çok sayıda yerli ve yabancı uzman katıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından sunulan “Gölge Derecelendirme”, “Tahvil İhracı” ve “Sukuk (Kira Sertifikası)” önerileri akademi çalışmalarının yörüngesinin belirlenmesine katkı sağladı.



Akademi programında, katılımcılar tarafından Büyükşehir Belediyelerinin gelirlerinin nasıl artırılabileceği, yeni proje ve yatırımlara kaynak oluşturmak adına hangi adımların atılabileceği, kredi derecelendirmesinin yerel yönetimler için ne denli önemli olduğu hususunda çok sayıda sunum yapıldı. 5 gün boyunca süren akademi çalışmalarının son gününde, Dünya Bankası yetkilileri ve Büyükşehir Belediyeleri temsilcileri tarafından küçük gruplar halinde yapılan çalışmalar sonucu, katılımcı Büyükşehir Belediyelerinin “Kredibilite-Öz Değerlendirme ve Ön Eylem Planı Raporları” belirlendi.