Meclis Canlı

Büyükşehir Bayram Hazırlıklarını Tamamladı


31.05.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı daha huzurlu ve rahat geçirebilmeleri için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri, vatandaşların Kurban Bayramı’nı daha huzurlu ve rahat geçirebilmeleri için gerekli önlemleri alarak hazırlıklarını tamamladı. Bu güne kadar 2 bin 300 kilometre yol yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bayram nedeniyle yoğun olması beklenen yollarda da gerekli çalışmaları yaptı. Vatandaşların daha güvenli seyahat edebilmeleri için ekipler, yatay/düşey işaretlemeler ile sinyalizasyonların bakımlarını da gerçekleştirdi ve bazı yollarda genişletme çalışmaları yaptı. Ayrıca yollarda meydana gelebilecek aksaklıklara anında müdahale edilebilmesi için ekipler bayram boyunca nöbette olacak.

MUSKİ Ekipleri Teyakkuzda

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerimizde Bayram günü meydana gelebilecek hat arızaları ve su kesintilerinin önüne geçebilmek için tüm ilçelerde oluşturduğu nöbetçi ekipler ile 24 saat boyunca teyakkuzda olacak. Bunun yanı sıra vatandaşların Bayramda su sorunu yaşamamaları için gerekli depo ve hat bakımları yapıldı.

Mezarlık Alanları Ziyarete Hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri mezarlık alanlarında yürüttükleri temizlik çalışmalarını tamamlayarak bayram ziyaretleri için hazır hale getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri 12 ay boyunca mezarlık alanlarında temizlik, bakım, onarım ve ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Ramazan Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle çalışmalarını sıklaştıran ekipler il genelindeki 1375 mezarlık alanında çalışmalarını tamamladı. Alanlarda temizlik ve bakım onarım çalışmaları yapan ekipler mezarlık alanlarını bayram ziyaretleri için hazır hale getirdiler.

Ayrıca kara ve hava yoluyla il içi ve il dışı cenaze nakil hizmeti veren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki çalışmaları bayram boyunca mesai saati gözetmeksizin devam edecek.

Zabıta Ekipleri Denetimleri Sıklaştırdı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Muğla İli genelinde yetki ve sorumluluk alanında bulunan yerlerde denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri ayrıca bayram nedeniyle yolcu yoğunluğunun arttığı otogarlarda da denetimlerine arttırarak devam ediyor.

Ekipler, son olarak kent genelinde sorumluluk alanında bulunan pastaneleri ve fırınları denetimden geçirdi. Denetimlerde, iş yeri açma ruhsatı, gramaj kontrolü,  fiyat listesi, genel temizlik, imalathane temizliği, iş kıyafeti giyilip giyilmediğini kontrol etti.